Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Prezidenti německé Spolkové policie Bavorska a Saska jednali v Praze

Ředitel Ředitelství služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer jednal s prezidenty Spolkové policie Bavorska a Saska. Nejvyšší představitelé policií v Praze podepsali novou „Společnou situační zprávu za rok 2012“ a jednali o dalším prohloubení spolupráce mezi našimi státy v rámci cizinecké problematiky v oblasti boje s nelegální migrací.  

     Jednání proběhlo dne 28. listopadu 2013 mezi ředitelem ŘSCP plk. Mgr. Milanem Majerem a prezidenty německé spolkové policie Saska panem Detlefem Fritzschem z Pirny a prezidentem Spolkové policie Bavorska panem Hubertem Steinerem z Mnichova.
 
     Plk. Mgr. Milan Majer a jeho němečtí partneři podepsali „Společnou pohraničně situační zprávu o situaci na česko-německých hranicích za rok 2012“.   
     Důležitým bodem programu bylo jednání o sjednocení postupů při realizaci Dohod mezi vládou České republiky a vládou Spolkové republiky Německo o zpětném přebírání osob na společných hranicích, tzv. readmisní dohoda. Dále pak také jednali o postupech realizace Nařízení rady (ES) 343/2003 ze dne 18. února 2003, kterým se stanovují kritéria a postupy pro určení členského státu příslušného k posuzování žádosti o azyl podané státním příslušníkem třetí země v některém z členských států EU, tzv. Dublinské nařízení, na české a německé stranou.
 
     Ředitel ŘSCP i oba prezidenti Spolkových policií Bavorska a Saska vysoce hodnotili dobrou vzájemnou mezirezortní spolupráci pracovníků české cizinecké a německé spolkové policie. 

vytisknout  e-mailem