Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Převzali ocenění

Ms kraj - nejlepší policisté a zaměstnanci převzali ocenění 

                                                              

V reprezentativních prostorách odsvěceného kostela sv. Josefa ve Fulneku se v pátek 11. prosince 2015 v odpoledních hodinách uskutečnilo slavnostní oceňování policistů a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Policista roku II.jpg
Krásné a vánočně vyzdobené prostory barokního kostela dodaly důstojnosti setkání vedení krajského ředitelství v čele s ředitelem plk. Mgr. Tomášem Kuželem s oceněnými policisty a zaměstnanci. Pozvání na slavnostní akt přijal také hosté z řad významných partnerů krajského ředitelství, mezi nimi první náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje JUDr. Josef Babka a biskup Diecéze ostravsko-opavské Mons. František Václav Lobkowicz. Před zraky více než devadesáti diváků převzali ocenění z rukou ředitele, náměstků a JUDr. Babky ti nejlepší z nejlepších z krajských organizačních článků napříč mnoha policejními odbornostmi. Oceněni byli také mnozí z partnerů, kteří s krajským ředitelstvím dlouhodobě a na vysoké profesionální úrovni spolupracují.

Úvodního slova se ujal ředitel plk. Mgr. Tomáš Kužel. Ve své řeči zhodnotil odcházející rok jako rok plný náročných úkolů, ať již v souvislosti s konáním mistrovství světa v ledním hokeji či bezpečnostními opatřeními reagujícími na zvýšenou nelegální migraci a celkovou bezpečnostní situaci v Evropě. Vyzdvihl profesionální práci všech zainteresovaných složek, které se podílely na zvládnutí náročných situací. Poděkoval také  všem podřízeným za odvedenou práci a partnerům za spolupráci. 

Po krátkém proslovu prvního náměstka hejtmana JUDr. Josefa Babky, ve kterém mimo jiné zaznělo poděkování za spolupráci s policií, začal samotný slavnostní ceremoniál.

Jako první byl oceněn prap. Michal Mičker, který se za záchranu ženy z hořícího automobilu zařadil mezi ty kolegy, kteří obdrželi ocenění v kategorii „Čin roku“. „Týmem roku“ byli vyhlášeni policisté z oddělení silničního dohledu, kteří se mimo jiné podílí na zajištění bezpečných přeprav nadměrných či nebezpečných nákladů a také zajišťují bezpečnost chráněných osob. Překvapením nejen pro vítězný tým, ale také pro ostatní hosty, byl motocyklový závodník Mgr. Karel Abraham, který jim společně s ředitelem krajského ředitelství cenu předal.

Policista roku 2015 I.jpg
Za mimořádné nasazení a výsledky své činnosti převzali ocenění „Policista roku“ tři policisté, a to z odboru kriminalistické techniky a expertiz krajského ředitelství, speciální pořádkové jednotky krajského ředitelství a 1. oddělení obecné kriminality územního odboru Frýdek - Místek. V kategorii „Občanský zaměstnanec roku“ byl oceněn pracovník oddělení komunikačních systémů, pracovnice odboru správy majetku a asistentka kanceláře ředitele. Nebylo zapomenuto ani na dlouholeté kolegy. „Veteránem roku“ byl vyhlášen kpt. JUDr. Jaromír Vidlář, vrchní komisař odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství.

Při této slavností příležitosti obdrželi za dlouhodobé plnění úkolů nad rámec svých služebních a pracovních povinností čtyři policisté, jedna policistka a jedna zaměstnankyně medaili ředitele Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje. Za aktivní spolupráci s organizačními články krajského ředitelství v oblasti veřejného pořádku a boje s kriminalitou tuto medaili převzaly také tři ženy a dva muži z již zmiňovaných partnerů krajského ředitelství.

Dalšími oceněními, které byly toho dne předány, byly medaile a plakety policejního prezidenta. Medailí „Za zásluhy o bezpečnost“ byli oceněni tři policisté, dalších šest převzalo „Čestné medaile“. Medaile „Za věrnost I. stupně“ obdrželi tři policisté a jedna policistka. Tři partneři krajského ředitelství převzali „Plakety“ policejního prezidenta“.

Celý odpolední program byl protkán nejen slovem a obrazem v podobě prezentací, ale také hudbou. Překvapením pro hosty bylo vystoupení dudáka pana Davida Neckáře, který společně s pedagogy Základní umělecké školy J. A. Komenského Studénka, paní Libuší Březinovou DiS a Mgr. Jiřím Rohelem, přednesl skladby podtrhující slavnostní předvánoční atmosféru.

Netradičně pro policisty, ale patřičně pro prostory, pronesl pár povzbuzujících vět monsiňor František Václav Lobkowicz. Závěrečné slovo opět patřilo panu řediteli, který znovu všem poděkoval za celoroční práci a popřál úspěchy v práci i soukromí.

Doufáme, že se slavnostní program líbil nejen oceněným, ale také všem zúčastněným a v příštím roce na shledanou.

por. Mgr. Daniela Vlčková

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

15. 12. 2015

                                                                                                  

vytisknout  e-mailem