Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Převržené židle, letící krígl a pěstí rozbité čelní sklo

VSETÍNSKO: V Jablůnce řádil výtržník.  

Dnes dopoledne sdělil policista z Jablůnky podezření z výtržnictví čtyřiadvacetiletému muži, který včera opilý vyváděl v restauraci. Vulgárně napadal servírku a potom po jednom z hostů hodil sklenicí od piva. Venku si pak stoupl před projíždějící auto, na kterém po zastavení bezdůvodně rozbil čelní sklo.
 
O agresivním opilém mladíkovi v jedné restauraci v Jablůnce se policisté dozvěděli kolem deváté hodiny večer. Přibližně ve stejnou dobu přišlo oznámení o opilém muži, který měl bezdůvodně rozbít na autě čelní sklo. Když přijeli kolegové před restauraci, viděli na silnici vozidlo VW s rozbitým sklem, vedle řidiče a dalšího muže, který začal před policisty utíkat. Majitel auta se společně s policistou z Jablůnky rozběhl za ním. Po chvíli muže dostihli, policista ho zadržel a spoutal. Kolegové mladého muže velmi dobře znají, na policii v Jablůnce byl již několikrát. Řidič společně s dalším svědkem, který incident viděl z okna, pak kolegům uvedl, že jel s vozidlem zn. VW po silnici první třídy č. 57 směrem ke Vsetínu, když mu znenadání, asi pět metrů před auto, vstoupil nějaký muž. Řidič zastavil a čekal, až mladík přejde. Nedělo se tak, proto se řidič rozhodl muže objet. Ten mu však znovu vstoupil do jízdní dráhy, pak přistoupil blíž k autu a silně bouchl pěstí do čelního skla, které prasklo.
 
Policisté pak jeli do restaurace zjišťovat, co mladík v restauraci způsobil. Podle servírky a přítomných hostů muž nejprve převrhl v podniku několik židlí, pak hodil po jednom z hostů prázdnou pivní sklenici, která mu prolétla kolem hlavy, ale naštěstí ho nezasáhla, ovšem spadla pod stůl, kde udeřila sedícího muže do kolena. Servírka se pak snažila agresivního muže vykázat z hospody ven, ten jí však začal vulgárně urážet. Číšnice se pak zastal jeden z hostů, který opilce vyvedl ven. Na silnici pak muž vstoupil před auto a rozbil na něm sklo. Sedmatřicetiletému majiteli vozidla z Janové způsobil škodu za více než 10 000 korun.
 
Mladého muže z Jablůnky jsme umístili do policejní cely. Ještě předtím se však podrobil dechové zkoušce, která byla pozitivní – 1,73 promile. Dnes dopoledne jsme mu předali záznam o sdělení podezření z trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci, za které trestní zákon ukládá až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
27. srpna 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

vytisknout  e-mailem