Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Preventvivní akce se zaměřením na podávání alkoholu mládeži

Jindřichův Hradec - Policisté zkontrolovali restaurační zařízení i diskotéky. 

V noci z pátku 20. na sobotu 21. listopadu 2009 proběhla nejen ve městě Jindřichův Hradec, ale i v Českých Velenicích a Třeboni rozsáhlá preventivní akce, která byla ze strany policie  zaměřena na podávání alkoholických nápojů mládeži , na pátrání po osobách hledaných či pohřešovaných  a v neposlední řadě  pak rovněž na kontrolu silničního provozu. Policisté zkontrolovali bary, restaurace a diskotéky za pomoci  psovodů a " čtyřnohých mužů zákona" . Do policejní akce se zapojili  také pracovnice Městského úřadu J.Hradec , Třeboně a Č. Velenic, strážníci Městské policie Č.Velenice a pracovníci České obchodní inspekce.

V Jindřichově Hradci bylo  zkontrolováno 12 vybraných podniků v centru města a na sídlišti Vajgar. Zkontrolováno bylo celkem 65 osob, z nichž 28 osob bylo mladistvých, tedy od 15 do 18 let věku. Ve čtyřech případech byl zjištěn alkohol u mladistvých, kdy nejvyšší naměřená hodnota činila 0,54 promile. V jednom případě byl řešen přestupek s přestupcem, který umožnil požití alkoholu mladistvému strážníkem městské policie, ve dvou případech pak policistou z OOP J.Hradec. V posledním, čtvrtém případě si mladistvý přinesl alkohol z domova a vzal si jej bez dovolení rodičů. V J.Hradci nebyla nalezena žádená osoba hledaná či pohřešovaná. V pokračující akci, tentokrát již zaměřené na přestupky v dopravě  byly uděleny dvě blokové pokuty a zadrženy dva řidičské průkazy. V jednom případě se jednalo o jízdu pod vlivem alkoholu a ve druhém případě pak jízdu pod vlivem drog. 

V Českých Velenicích bylo zkontrolováno 35 osob. Uložena jedna bloková pokuta, neboť byl cizí státní příslušník bez dokladů. 

V Třeboni bylo zkontrolováno 31 osob a 25 vozidel . Nebyl zjištěn žádný přestupek. Byla zjištněna jedna osoba nezletilá a tři osoby  mladistvé v kulturním zařízení  , kdy dvěma mladistvým byla naměřena hodnota alkoholu 1,1 a 0,7 promile. Alkohol požili  doma  bez dovolení rodičů.

Policie upozorňuje rodiče, že jsou  za své děti do dovršení jejich 18 let  zodpovědni  ! ! ! 

Preventivní akce tohoto zaměření se budou i nadále  v budoucnu  opakovat !  

por. Mgr. Bc. Hana Millerová pcrjhtm@mvcr.cz

23.listopadu 2009

vytisknout  e-mailem