Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní rady nejen pro seniory

JIČÍNSKO - Setkání s občany v Dolním Lochově 

Jičínští policisté rádi přijali pozvání starostky obce Dolní Lochov na setkání místních občanů.

Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín a územně odpovědný policista z Obvodního oddělení Jičín se ve čtvrtek 25. října v odpoledních hodinách s přítomnými pozdravili v zasedací místnosti Obecního úřadu v Dolním Lochově. Preventista seniory varoval před přílišnou důvěřivostí, kterou zneužívají nejrůznější podvodníci, kteří se snaží, pod smyšlenými legendami, zejména ze starších spoluobčanů vylákat peníze nebo je jiným způsobem připravit o jejich majetek.

Následně posluchačům také podrobně přiblížil několik nekalých praktik podvodníků, které pro oklamání seniorů stále s úspěchem používají. Jde hlavně například o donášku přeplatků za energie, nejrůznější výhry, žádosti o půjčky na opravu porouchaného automobilu nebo doručení objednaného zboží někým z příbuzných, za které požadují zaplatit. Vše doplnil o aktuální případy z poslední doby.

Zároveň posluchačům vysvětlil důležitost uzavřených dveří. Ochrání seniora před přímým kontaktem s cizí osobou, jejíž prvořadou snahou je se dostat do bytu. Mnohem snadněji pak dokážou takového nezvaného návštěvníka odmítnout.

Územně odpovědný policista se věnoval místním záležitostem veřejného pořádku. V závěrečné diskuzi zaznělo i několik dotazů k probírané problematice. V průběhu besedy strážci zákona pro občany připravili i preventivní letáčky, kde jsou uvedeny mnohé důležité rady a informace.
por. Bc. Petr Janda
26. 10. 2012 

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

25. 10. Dolní Lochov 

Detailní náhled

Jičínsko

25. 10. Dolní Lochov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem