Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policisté budou provádět kontroly honů

MĚLNICKO - Začíná hlavní lovecká sezóna.  

Začíná hlavní lovecká sezóna a čas mysliveckých honů, kterých se po celé republice účastní tisíce lovců a honců. V průběhu honu je velmi důležité dodržovat veškerá bezpečnostní pravidla související jak s používáním zbraní, tak i dodržování pravidel k ochraně života, zdraví a majetku. Některé honitby sousedí s bytovou zástavbou nebo komunikací, a proto je zde větší možnost způsobení střelného zranění osob nebo poškození jejich majetku.

Policistky a policisté odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál Krajského ředitelství policie Středočeského kraje tak, jako v minulých letech budou provádět kontroly honů, při kterých se zaměří na to, zda myslivci účastnící se honu mají u sebe předepsané doklady, a to: platný lovecký lístek, průkaz zbraně, zbrojní průkaz a doklad o zaplaceném pojištění. Kromě kontroly výše uvedených dokladů budou policisté provádět dechové zkoušky na přítomnost alkoholu v dechu jednotlivých účastníků honu. Ve Středočeském kraji je každoročně provedeno kolem 70 kontrol honů, při kterých jsou provedeny kontroly stovek myslivců a jejich zbraní.

Přes veškerá opatření každý rok dochází k několika zraněním nejen samotných účastníků honů, ale i ke zranění náhodných osob. Policie ČR proto upozorňuje občany, aby se zbytečně nevystavovali možnosti střelného poranění a nevcházeli na místa, kde probíhají hony a uposlechli pokynů pořadatele honu.

 

Josef Houžvic
Oddělení tisku a prevence
P ČR Mělník
5. listopadu 2014

vytisknout  e-mailem