Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Preventivní projekt "Stop násilí"

Novojičínsko - Boj proti násilí v ulicích je priorita Moravskoslezské policie. 

Policejní preventivní projekt, který byl vyhlášen novojičínskými policisty na konci září minulého roku k problematice násilí, agresivitě, nenávisti a šikany nejen na školách, má své vítěze. Vybrané vítězné práce byly ohodnoceny v pátek 17. května v policejních prostorách vedoucím územního odboru plk. Ing. Miloslavem Steinerem.

„Násilí je ve všech možných formách, od drobných oděrek na duši i těle, až po ty nejzávažnější ve formě domácího násilí či usmrcení druhého. Naše policejní praxe nám potvrzuje, že je všude. Odehrává se doma, ve školách i na ulici. Proto jsem rád, že se s touto formou, minimálně po dobu trvání projektu, zaobírali také žáci a studenti škol na Novojičínsku. Jejich práce jsou velmi zdařilé. Patří jim obdiv a poděkování. Přeji všem, ať se s násilím ve svém životě potkávají co nejméně.“ - plk. Ing. Miloslav Steiner.

„Cílovou skupinou projektu byli žáci druhých stupňů základních škol a studenti prvních a druhých ročníků středních škol a učilišť na Novojičínsku. Naší snahou bylo vyvolat diskuzi mezi žáky a studenty v dané oblasti a uvědomit si jejich formy, což se podle doručených literárních i výtvarných děl povedlo. Problematika násilí je jednou z priorit Moravskoslezské policie, my jsme se rozhodli na vzniklou situaci reagovat a pokusit se nejen z policejní práce, ale i preventivně proti tomuto problému bojovat.
Z téměř stovky došlých děl jsme společně s partnery projektu vybrali díla 9 žáků a studentů. Své ocenění by si zasloužily práce všech. Jsou opravdu zdařilé, jsou v nich emoce, názor na věc i vlastní prožitky. Projekt splnil svůj cíl, to co jsme si od něj slibovali, se splnilo.“ - por. Mgr. Petr Gřes.

O průběhu celého trvání projektu informoval své čtenáře Novojičínský deník, Televize Polar, kabelová televize KTK Kopřivnice a také společnost SODAT SW, která poskytla vítězům softwarovou licenci Správce učebny pro školu a další partneři na svých internetových stránkách. Od partnerů, které tento projekt oslovil, získali výherci několikeré ocenění. (Město Nový Jičín, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, SODAT SW, Městská policie Nový Jičín a Policie ČR)
Samotné ocenění předával výhercům vedoucí Územního odboru Nový Jičín plk. Ing. Miloslav Steiner společně s partnery, paní Mgr. Marii Machkovou za Město Nový Jičín a Jarmilou Mičkovou za ZPMV.
 
Soutěžilo se v kategorii literární a vytvarné

V kategorii literární byly vybrány díla autorek Kamily Skurkové a Viktorie Marečkové, žákyň deváté třídy ze základní školy ve Frenštátě pod Radhoštěm a Radky Prokopové, studentky druhého ročníku z Nového Jičína.
V kategorii výtvarné uspěly kresby slečny Katrin Tkáčikové ze základní školy v Odrách, Karolíny Pustějovské z Kopřivnice a Nikoly Fojtíkové z Veřovic.
Roční licenci Správce učebny od společnosti SODAT SW získaly školy studentů za literární dílo Jana Bártka, žáka šesté třídy ZŠ Jubilejní v Novém Jičíně a dvě výtvarné tvorby od Nikol Fojtíkové ze Základní školy Veřovice a Ondřeje Hrůzka a Radima Pospěcha za společnou práci chlapců ze ZŠ Komenského 66 v Novém Jičíně.
 
Foto z vyhlášení preventivního projektu naleznete zde


foto1       foto2      foto3      foto4        foto5       foto6       foto7       foto8      foto9                      


Tisková zpráva ze dne 17.5.2013

por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem