Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní přednášky se žáky prvního a druhého stupně

Základní škola Pilníkov 

Na základě žádosti o pomoc při realizaci preventivních přednášek pro žáky prvního a druhého stupně v Pilníkově požádal ředitel uvedeného školského zařízení pracovníky preventivně informační skupiny PČR v Trutnově o zajištění přednášek se zaměřením na trestní odpovědnost, policejní práci a možné rizikové chování studentů.
Po předchozí domluvě proběhly ve středu dne 10. 6. 2009 v době od desáté hodiny dopolední do pravého poledne besedy s přibližně 60 školáky. Programy byly rozděleny na dvě poloviny. Prvním cyklem byla přednáška pro třetí a čtvrté třídy, druhým pro žáky sedmých tříd. Jednotlivé problematiky, na které se policisté zaměřili, byly určeny jednotlivým věkovým kategoriím s přihlédnutím na rizikové faktory daných skupin.
 Dotazy byly různorodé a díky věku a pozornosti všech účastníků  byly přednášky všemi vyhodnoceny jako velice zdařilé. Velký zájem byl ze strany studentů o problematiku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu u těch nejmenších, trestní odpovědnosti a užívání alkoholických nápojů a tabákových výrobků u jejich straších spolužáků. Závěrem byly děti obdarovány upomínkovými předměty věnovanými Policií České republiky.
nprap. Bc. Jiří Prouza
 

vytisknout  e-mailem