Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Preventivní přednáška v domově mládeže

Ve čtvrtek 12. února letošního roku navštívili policisté z preventivně informačního oddělení pražské policie domov mládeže v Praze 9 Čakovicích, kde připravili preventivní přednášku na téma – „Já a právní odpovědnost“. 

Obyvatelé domova tak byli seznámeni s historií policejního sboru, kdy jim byly ukázány dobové doplňky vztahující se k určitým historickým obdobím. Na toto téma navazovalo seznámení s kriminalistickým metodami. Vrcholem přednášky, která zvolna přešla v diskuzi, byla tématika k právní odpovědnosti. Zde policisté ani nestačili náležitě odpovědět ne jednu oblast problémů (zbraně a airsoftové napodobeniny) a již se řešil další problém z pohledu policie závažnější, a to rozlišení přestupku a trestného činu, zejména ve vztahu k dopravě a rušení veřejného pořádku. Mnoho účastníků diskuze se divilo, jaká je mezi nimi slabá hranice.

Čas určený na tuto besedu rychle utekl, a tak se policisté domluvili na pokračování diskuze v této zajímavé a důležité oblasti v dalším vhodném termínu.

I policisté z preventivně informačního oddělení si jsou jisti, že tento čas nebyl promarněný a že si mladí posluchači z tohoto setkání odnesli pro život podstatné informace.

Autoři článku:
pprap. Jiří Havel a por. Jan Holub - preventivně informační skupina

Odkazy do noveho okna

přednáška v domově mládeže P-9 -1

přednáška v domově mládeže P-9 -1 

Detailní náhled

přednáška v domově mládeže P-9 -2

přednáška v domově mládeže P-9 -2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem