Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Preventivní dopravně bezpečnostní akce

Dopravní policisté kontrolovali lékárničky.  

Dne 11. 11. 2010 v době od 09.00 hod. do 11.00 hod. se na 269 km rychlostní komunikace R35 uskutečnila preventivní dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená na kontrolu povinné výbavy motorových vozidel a to zejména lékárniček.

Cílem opatření bylo upozornit řidiče, že od 1. 1. 2011 dochází ke změnám ve vybavení lékárničky. Jedná se zejména o změny v rozměrech a vlastnostech některých zdravotních pomůcek (obvazy, náplasti, nůžky) nebo o doplnění nových prostředků (izotermická folie, resuscitační maska s výdechovým filtrem).

Součástí povinné výbavy bude i informační leták s pokyny o správně provedené první pomoci. Naopak z lékárničky zmizí spínací špendlík.

Speciální akce se zúčastnili policisté z Dopravního oddělení Kocourovec, dobrovolníci z Českého červeného kříže, pracovníci organizace BESIP a Celní správa Olomouc.

Během preventivního opatření bylo zkontrolováno 23 motorových vozidel. Za dozoru pracovníků Českého červeného kříže si řidiči mohli vyzkoušet správné poskytnutí první pomoci.

Dále řidiči obdrželi leták s pokyny o první pomoci, který od nového roku bude součástí povinné výbavy motorového vozidla.

V průběhu preventivních kontrol občané získali cenné informace v oblasti poskytnutí první pomoci a dále i dárkové předměty, které pro ně připravili pracovníci organizace BESIP.

por. Mgr. Michal Pižurin

11. listopadu 2010

 


 

vytisknout  e-mailem