Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Preventivní den

VSETÍN: Ve čtvrtek jsme se ve Vsetíně zaměřili na prevenci. 

 V rámci probíhajících preventivních projektů Auto není trezor a Víš, s kým nakupuješ, jsme se se vsetínskými policisty podívali na parkoviště a do obchodních center. Na parkovištích jsme sledovali zabezpečení vozidel a to, zdali řidiči nenechávají na viditelných místech cenné věci. Blíží se doba velkých nákupů před svátky a proto i pohyb lidí v okolí nákupních center bude daleko výraznější. Tato situace láká i zloděje, kteří právě využívají nedůslednosti mnohých a snadno se dostávají k odloženým věcem ve vozidlech. V autech jsme viděli elektroniku, dámské kabelky, osobní počítače a jiné cennosti. Pokud jsme řidiče viděli, upozornili jsme je na možná nebezpečí, v ostatních případech jsme řidičům nechali letáky s radami.
V obchodech byla naše činnost obdobná. Pozorovali jsme nakupující, jestli své kabelky, batůžky a dokladové tašky nenechávají bez dozoru například v nákupních košících. Tady jsme tolik prohřešků nezjistili. Lidé si dávají na tyto věci pozor a to je nejlepší recept, jak zlodějům zhatit jejich plány.
Prevence není nikdy dost, a proto jsme se ještě čtvrteční odpoledne vydali za seniory. Vyhlédli jsme si lokalitu, kde je převážná většina obyvatel v seniorském věku a to místní část Vsetína Rybníky. Zde jsme oslovovali seniory jak na ulici, tak u jejich bytových dveří. Upozornili jsme je na možná nebezpečí spojená s podomním prodejem, s fintami podvodníků a úskalími uzavírání nových smluv spojených s provozem domácnosti. Poukázali jsme na důležitost ověření si, kdo opravdu je za dveřmi a to užitím kukátka nebo otevření dveří s bezpečnostním řetízkem. Jejich reakce byly vstřícné a mnozí z oslovených přidali i nějakou svou osobní zkušenost.
Podobné akce probíhají v průběhu celého roku v různých lokalitách okresu Vsetín a budeme v nich pokračovat.
 
 
20. listopadu 2012, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

Preventivní den

Preventivní den  

Detailní náhled

Preventivní den

Preventivní den  

Detailní náhled

Preventivní den

Preventivní den  

Detailní náhled

Preventivní den

Preventivní den  

Detailní náhled

Preventivní den

Preventivní den  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem