Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní besedy v Hořicích

JIČÍNSKO - Přednášky pro různé věkové kategorie posluchačů 

Po domluvě pracovníka Preventivně informační skupiny Jičín a vedení Základní školy Komenského v Hořicích se 30. dubna uskutečnilo několik besed pro různé věkové skupiny posluchačů.

Hned ráno zaplnili místní tělocvičnu žáci první až třetí třídy. Povídalo se o bezpečné cestě do školy. Děti správně odpovídaly na pokládané otázky přednášejícího. Společně si vysvětlili zásady bezpečného přejití silniční komunikace. Zopakovali si několik pravidel chování v případě setkání s neznámým člověkem. Školáci se také svěřili, že mají již připravena na sezónu svá jízdní kola. Pěkné počasí přeje cyklistům, se kterými se mnohem častěji nyní potkáme na našich komunikacích. Proto se také povídalo o základních pravidlech silničního provozu. Nezapomnělo se ani na důležité dopravní značky. V závěru mezi děti přišli i strážci zákona z Obvodního oddělení Hořice. Na své výstroji dětem názorně ukázali, jaké vybavení musí mít policista pro každodenní výkon služby. Odpovídali také na dotazy pozorných posluchačů. Jako malý dárek policisté dětem rozdali preventivní kartičky, kde si na zadní straně mohly přečíst několik dobrých rad a doporučení.

Následovala přednáška pro žáky čtvrté a páté třídy. Vzhledem k tomu, že již v tomto věku většina z přítomných běžně používá pro komunikaci mobilní telefon a internet, zaměřil se přednášející na vysvětlení možných nebezpečí, se kterými se mohou setkat ve virtuálním prostředí.

V deváté třídě se preventista věnoval otázkám spojeným s trestní odpovědností mládeže. Za využití zobecnělých vyšetřovaných případů posluchačům vysvětlil jednotlivé etapy trestního řízení, pokud se skutku dopustí osoba blízká jejich věku. K tomu se vztahovaly i dotazy přítomných žáků, kdy při závěrečné diskuzi padlo nejvíce otázek kolem požívání alkoholu a zneužívání návykových látek.
por. Bc. Petr Janda
02. 05. 2012

Odkazy do noveho okna

Jičínsko

30. 4. ZŠ Hořice Komenského 

Detailní náhled

Jičínsko

30. 4. ZŠ Hořice Komenského 

Detailní náhled

Jičínsko

30. 4. ZŠ Hořice Komenského 

Detailní náhled

Jičínsko

30. 4. ZŠ Hořice Komenského 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem