Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Preventivní besedy s exkurzí

JIČÍNSKO - Představitelé škol se svými žáky mají možnost prohlídky policejní budovy 

Již dlouhodobě mají na Jičínsku školy v rámci prevence možnost přijít se svými posluchači na prohlídku budovy Územního odboru Policie České republiky v Jičíně.

Policisté připraví program dle věkového složení návštěvníků a vycházejí vstříc i požadavkům pedagogů. V rámci prevence si žáci vyslechnou nejen plánovanou přednášku, ale mají možnost vidět například různě tematicky zaměřené výstavy, používanou techniku a další vybavení pro výkon služby.

Nahlédnou i do prostor určených pro výcvik strážců zákona, kde se jich většinou ujme policejní instruktor, který poodhalí přítomným něco ze zákulisí služební přípravy.

Této možnosti využili ve čtvrtek 3. května žáci osmé a deváté třídy Základní školy Bodlák a Pampeliška Veliš, kdy vyšší ročníky mají budovu v obci Kozojedy. Preventista v rámci domluvené přednášky návštěvníkům vysvětlil podmínky trestní odpovědnosti mládeže a na konkrétních příkladech objasnil některá ustanovení z trestního zákoníku.

Stejně zaměřená beseda se uskutečnila i ve středu 9. května, kdy přijeli žáci deváté třídy Základní školy Komenského z Nové Paky.
por. Bc. Petr Janda
09. 05. 2012

vytisknout  e-mailem