Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní aktivity

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Policisté se věnovali dětem. 

Ve čtvrtek 4. ledna tohoto roku realizovala v dopoledních hodinách policistka preventivní program pro žáky sedmého a devátého ročníku Základní školy J. A. Komenského, Čelákovice.

Tvoje cesta onlinem:
Dne 4. ledna policistka realizovala dvouhodinovou přednášku pro žáky sedmého ročníku Základní školy J. A. Komenského, Čelákovice. V rámci preventivního projektu „Tvoje cesta onlinem“ se děti dozvěděly o způsobech, jakými internetoví predátoři oslovují své potenciální oběti, jak s nimi manipulují a jakých veřejně dostupných informací využívají. Žákům vysvětlila na koho se obrátit a především jakých rizikových ukazatelů si při komunikaci s osobou na internetu všímat.

Trestní odpovědnost:
Dále se policistka tento den věnovala žákům devátého ročníku Základní školy J.A. Komenského, Čelákovice. Beseda na téma trestní odpovědnost proběhla v rámci projektu prevence kriminality „NA PRAHU DOSPĚLOSTI“, jehož cílem je podpořit zdravý vývoj dětí a mládeže a informovat je o jejich právech, ale i povinnostech. Důraz byl kladen především na protiprávní jednání mladistvých, výchovné problémy a možnosti, jak mohou být z pozice jednotlivých institucí řešeny. Během dopolední přednášky byly zmíněny příklady provinění, kterých se mládež nejčastěji dopouští, vysvětlen rozdíl mezi přestupkem a trestným činem a došlo i na druhy trestů pro mladistvé.

prap. Veronika Borovičková 
08. ledna 2024

vytisknout  e-mailem