Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Preventivní akce pro děti ZŠ Rapotice

TŘEBÍČSKO: Dvoudílný blok se zaměřením na BESIP 

Policisté z Preventivně informační skupiny Třebíč uspořádali pro děti ze základní školy v Rapoticích v jarních měsícíh letošního roku dvoudílný blok preventivních programů se zaměřením BESIP. Snad všichni máme v podvědomí tragickou událost, ke které došlo v lednu letošního roku na přechodu pro chodce v obci Rapotice. Vzhledem k tomu, že prevence v této oblasti není nikdy dost, rozhodli se policisté společně s učiteli základní školy Rapotice uspořádat důkladné proškolení dětí.

První část programu proběhla na přelomu měsíce března a dubna. Jednalo se o besedu, která byla zaměřena na bezpečný pohyb dětí na silnici,

prechazeni (19).JPGprechazeni (19).JPG
bezpečné přecházení silnice, znalost dopravních předpisů a značek a jízdu na kole. Děti si s policisty nejenom povídali, ale učili se i správně přecházet silnici a připominali si nejdůležitější pravidla pro chodce. Na konci besedy se všichni společně podívali na film, který měl téma: Prevence dětských úrazů v silničním provozu.

 

 

 

 

Druhý blok se konal dne 20. dubna 2011 v dopoledních hodinách. Děti společně s policisty z Dopravního inspektorátu Územního odboru Třebíč a

auticko (35).JPGauticko (35).JPG
Obvodního oddělení Náměšť nad Oslavou kontrolovali vozidla, která projíždějí obcí. Akce byla zaměřena nejenom na dodržování předepsané rychlosti, ale také na dodržování dalších předpisů. Děti řidiče upozorňovali na nutnost dodržování rychlosti a rozdávali usměvavé, či mračící se "smailíky" pro všechny kontrolované řidiče. Tak jak si kdo zasloužil. Policisté zjistili celkem tři dopravní přestupky, kdy jedním z těchto přestupků bylo i naměření nedovolené rychlosti vozidla (64 km/hod.) 

 

 

 

Děti si tak mohli vyzkoušet na "vlastní kůži" práci policistů při lokální akcinazvané: "Jezdíme s úsměvem", a mimo to je také čekalo přezkoušení ze znalosti předpisů a dopravních značek v podobě znalostního testu. Odkaz na fotogalerii z tohoto programu je uveden ve spodní části: Související dokumenty. 

nprap. René Novotný, vrchní inspektor

21. dubna 2011

 

vytisknout  e-mailem