Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Preventivní akce „Obezřetnost se vyplatí“

Strakonice – Vodňany – Policisté ve Vodňanech se zapojili do celorepublikové akce.  

V úterý 7. dubna 2015 v odpoledních hodinách se policisté Obvodního oddělení Vodňany společně s tiskovou mluvčí zapojili do celorepublikové preventivně informační kampaně „Obezřetnost se vyplatí“, která je zaměřena zejména na kapesní krádeže. Cílem této kampaně je, aby se lidé naučili dávat pozor na své osobní věci. Kampaň probíhá ve všech hypermarketech a supermarketech Albert společnosti AHOLD Czech Republic, a. s..
 
V supermarketu Albert ve Vodňanech dohlíželi na bezpečnost a upozorňovali nakupující na možná rizika při nakupování. Zákazníky varovali před rizikem okradení, kterému se vystavují svoji neopatrností. Policisté většinu nakupujících pochválili, neboť měli své tašky a kabelky pod svým dohledem a střežili si je. Někteří jedinci policistům přiznali, že s kapesní krádeží mají sami zkušenost. Zároveň každý obdržel informační leták „Obezřetnost se vyplatí“ s radami, jak krádežím předcházet.
 
Nejdůležitější však je, aby každý z nás dodržoval zásadní rady, kterými jsou:
 
Peníze a kreditní karty ukládejte do vnitřních kapes oblečení, nikoli do zadních kapes u kalhot. Využívejte platebních karet, PIN uložte odděleně, při odcizení karty zajistěte.
Nenoste s sebou vyšší finanční hotovost. Při výběru finanční hotovosti z bankomatů věnujte pozornost okolí.
V obchodě neodkládejte kabelky a tašky s peněženkou do nákupních košíků, mějte je vždy na očích.
Pamatujte také na heslo „Auto není trezor“ a kabelky, tašky s peněženkou a jiné cenné věci nenechávejte při odchodu na nákup viditelně odložené ve vozidle.
Při odchodu na nákup zkontrolujte uzamčení vozidla.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
8. dubna 2015
 

vytisknout  e-mailem