Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Preventivní akce "Nenechávej v autě viditelně žádné věci

Policisté společně se školáky rozdávali rady řidičům.  

Řidič své vozidlo nejen řídí, ale také parkuje. A parkující vozidlo je často terčem různých zlodějů. Proto v pondělí, v průběhu celého dne, policisté preventivně informační skupiny a všech obvodních oddělení kroměřížského regionu pořádali preventivní akci pod názvem "Nenechávej v autě viditelně žádné věci". Měla upozornit řidiče, že dobrým zabezpečením svých vozidel a věcí mohou snížit riziko, že se jejich vozidlo či věci z něj stanou obětí zlodějů. 

Přímo ve městě Kroměříž policisté spolu se žáky školní družiny Základní školy Komenského kontrolovali na parkovištích před markety i na sídlištích, zda lidé nemají na sedadlech ve vozidlech viditelně věci, které by mohly přilákat pozornost případných zlodějů. Řidiči, jejichž vozidla by  mohla nenechavce lákat, našli po svém příchodu k vozidlu za stěračem letáček s preventivními radami. Některým děti osobně vysvětlovaly, jak automobil správně zabezpečit. A přistižení naopak slibovali, že se pro příště určitě polepší...A mají důvod se lepšit. Na sedadlech byly totiž k vidění doklady, peněženky, kufříky a spousta dalších věcí, které by jejich majitelům mohly opravdu dost chybět...

Policisté obvodních oddělení Morkovice Holešov, Hulín a Bystřice pod Hostýnem vyrazili na kontrolu bez dětí. Sami řidičům rozdávali letáky i vysvětlovali bezpečné chování.

Akce se zúčastnilo celkem 11 policistů a 35 školáků. Kontrolovali na tisíc vozidel. Přinejmenším v polovině z nich byly věci, které by pozornost různých nenechavců mohly opravdu přilákat. Děti školní družiny mají k provedené akci spoustu poznatků a postřehů. Jsou připraveni je co nejdříve sepsat, nakreslit obrázky a zaslat nám ke zveřejnění. Moc se těšíme.

Doufejme, že upozornění, jak i na sedadle odložená igelitová taška může budit dojem cenné věci a jak je důležité mít vozidlo vždy řádně zabezpečené, budou brát řidiči i ostatní občané dostatečně vážně.  

nprap. Králová

Odkazy do noveho okna

Preventivní akce

Děti s letáky 1 

Detailní náhled

Preventivní akce

Děti s letáky 2 

Detailní náhled

Preventivní akce

Děti s letáky 3 

Detailní náhled

Preventivní akce

Děti s letáky 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem