Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní akce na parkovišti u OD Tesco v Kolíně

Preventivně informační skupina Okresního ředitelství PČR Kolín se rozhodla připomenout řidičům motorových vozidel, že auto není trezor. 

Vzhledem k tomu, že se neustále opakují oznámení na linku 158 : „Vykradli mi auto, zmizel mi mobil, vzali mi autorádio“, rozhodla se preventivně informační skupina Okresního ředitelství PČR Kolín nprap. Žďárská Jana a nprap. Petra Čimová připomenout řidičům motorových vozidel, že auto není trezor.
 
     Dnes po 13 hodině jsme se vydaly na parkoviště OD Tesco v Kolíně . Zaměřily jsme sena nejvíce rozsáhlou majetkovou trestnou činnost a to vloupání do vozidel na parkovištích a krádeže věcí ze zaparkovaných vozidel před obchodními domy. K těmto krádežím dochází velmi často díky nedbalosti řidičů, kteří nechávají své osobní věci v zaparkovaných vozidlech a po té odcházejí na hodinové nákupy. Při této akci bylo osloveno několik desítek řidičů a nakupujících, kteří přijeli na do obchodního domu  za nákupy. Bylo hovořeno na téma vloupání do vozidel, kdy padlo několik užitečných rad jak zabezpečit své vozidlo proti krádeži a tím pádem ,,nedávat zlodějům šanci“. Během akce se rozdalo několik preventivních letáků s touto problematikou. Možná by jste mnozí divili, co jsme pohledem ve vozidlech objevily: např. kabelky, klíče, příruční tašky, různé firemní doklady, ošacení, nadité igelitové tašky z předchozích nákupů, pootevřená okna u vozidel a mnoho dalších cenností.
     Cílem této preventivní akce bylo upozornit  všechny řidiče, kteří přijeli do uvedeného obchodního domu, aby si řádně zabezpečili svůj majetek a ve vozidle nenechávali žádné osobní věci, které by nalákaly případné zloděje, jelikož jak známé ,, auto není trezor“.

vytisknout  e-mailem