Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Preventivní akce na mládež

Při kontrolách byly zjištěny tři přestupky u nezletilých a mladistvých osob. 

     Kladenští policisté se zapojili do preventivně bezpečnostní akce na mladež, která se konala v průběhu víkendu. Policisté na Kladensku v rámci této akce provedli kontroly celkem ve 37 provozovnách a restauračních zařízeních v Kladně, ve Slaném a přilehlém okolí. Při této preventivní činnosti zkontrolovali celkem 90 nezletilých a mladistvých osob. V průběhu celé preventivní akce na mládež spolupracovali v součinnosti s MP Kladno a Slaný, s pracovníky ČOI a OSP. Při této preventivní kontrolní činnosti byl na základě orientačních dechových zkoušek  zjištěn alkohol v dechu  u 3 osob. Nejvýše naměřená hodnota při orientační dechové zkoušce byla ve výši 0,53 promile alkoholu v dechu. V současné době policisté  všechny 3 případy prošetřují jako přestupky. V dalších měsících budou policisté v těchto preventivních akcích na mládež pokračovat.

 

26. dubna 2011

nprap. Jana Šteinerová

 

Trestná činnost v okrese Kladno

Nepoučitelní majitelé vozidel - dne 23. dubna 2011 bylo oznámeno na linku 158, že v Kladně v ulici Vítězná se neznámý pachtel  v době mezi 22. až 23.dubnem vloupal za užití násilí do vozidla Peugeot a odcizil zde měřící televizy, kufr s nářadím a příklepovou vrtačku. Vzniklá škoda činila celkem 55 000,-Kč. K dalšímu případu došlo následující den, kdy majitel vozidla oznámil, že v Kladně v ulici Brjanská došlo k vloupání do vozidla Renault Megane. Neznámý pachatel z vozidla odcizil 66 kusů piv, elektrickou pilu, 2 batohy a tašku na padak, které zde majitel ponechal v době mezi 23. až 24. dubnem.  Oba případy policisté prošetřují jako podezření z trestného činu krádeže.

Vloupání  - dne 24. dubna 2011 bylo oznámeno, že v obci Buštěhrad Náměstí se vloupal neznámý pachatel do bývalé hospodářské budovy. Po násilném vniknutí pachatel z místa skladu, šaten a kanceláří odcizil vodovodní baterie, měděné trubky k bojleru, stroje a jejich příslušenství, sprchový kout a při demontáži některých věcí značně poškodil ostatní zařízení. Pachatel se svým jednáním dopustil škody ve výši 30 000,-Kč, Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže a poškozování cizí věci. 

Vloupání - v době mezi 22. až 26. dubnem se neznámý pachatel vloupal do prodejny firmy v obci Zlonice, odkud odcizil finanční hotovost a kotoučovou pilu. Způsobená škoda činila 37 000,-Kč. Případ je šetřen jako podezření z trestného činu krádeže.

Poškození světelné signalizace - dne 25. dubna 2011 bylo oznámeno, že téhož dne v ranních hodinách neznámý pachatel rozbil světelnou barevnou optiku na signalizačním zařízení na železniční trati Kladno - Kladno Ostrovec. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 1 500,-Kč. Policisté přpípad prošetřují jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

vytisknout  e-mailem