Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Preventivní akce měla kladné ohlasy

BŘECLAVSKO: Policisté rozdávali reflexní vesty.  

Břeclavsko– Břeclavští policisté se včera připojili k preventivní kampani, kterou realizuje Policie České republiky ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů. Uvedený projekt se zaměřuje na zvyšování viditelnosti motoristů. Několik hlídek při kontrolách nad silničním provozem předávalo ve večerních hodinách reflexní vesty, které byly tentokrát určeny především spolucestujícímu ve vozidle.

V praxi se často setkáváme s případy, kdy při mimořádných událostech na silnicích je osádka vozidla nucena vystoupit a cestující se pohybují kolem odstaveného auta. A právě zde je dobrá viditelnost osob prvořadá. Pokud projíždějící řidiči osádku zaregistrují až na poslední chvíli, může snadno dojít k závažným dopravním nehodám, které mohou mít fatální následky.

Policisté včera rozdali desítky reflexních vest a preventivní akce měla u oslovených účastníků  především kladné ohlasy. Při komunikaci s řidiči jasně vyplynulo, že si důležitost dovybavit vozidla reflexními vestami pro ostatní cestující plně uvědomují. Věříme, že snížená viditelnost, která v tomto období přetrvává, přiměje všechny účastníky silničního provozu k tomu, aby výrazně zvýšili používání reflexních oděvních součástek či doplňků.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 25. listopadu 2015

Odkazy do noveho okna

4 ref.vesty_5

4 ref.vesty_5 

Detailní náhled

3 ref.vesty_4

3 ref.vesty_4 

Detailní náhled

2 ref.vesty_3

2 ref.vesty_3 

Detailní náhled

1 ref.vesty_2

1 ref.vesty_2 

Detailní náhled

ref.vesty_1

ref.vesty_1 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem