Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Preventivní akce

Přerovsko - policisté se zaměřili na mládež, dopravu i bazary a zastavárny  

 

 

V rámci preventivního opatření  k předcházení podávání alkoholických nápojů osobám mladším 18-ti let v restauracích, barech a hernách, se dne 22.2.2011 v době od 20.00 hod do 23.00 hod uskutečnila v Lipníku nad Bečvou policejní akce " Mládež". Kontrola byla rovněž zaměřena i na to, zda osobám mladším 18 let není umožněno provozování hry na hracích automatech. Bylo zkontrolováno celkem 10 provozoven a 14 osob. V souvislosti s touto preventivní akcí (alkohol u osob mladších 18-ti let, hrací automaty) nebyly zjištěny žádné přestupky.  Policisté však zjistili tři přestupky v dopravě, za které byly uloženy blokové pokuty v celkové výši 1 000 Kč.  Akce se zúčastnili 4 policisté a 2 strážníci Městské policie. Během akce byla jedna osoba zajištěna v souvislosti s jinou trestnou činností, jejíž okolnosti jsou předmětem dalšího šetření.
 
 
Další preventivní opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, zlepšení dopravní kázně na komunikacích a snížení počtu dopravních nehod v důsledku požití alkoholických nápojů a ovlivnění řidičů návykovou látkou,  se uskutečnilo ve dnech 19.2.2011 a 22.2.2011. Akce probíhala na teritoriu města Přerova a blízkém okolí. Zúčastnilo se jí 6 policistů. Bylo zkontrolováno 34 motorových vozidel, 35 osob a za přestupky v dopravě byly uloženy 4 pokuty v celkové výši 4 000 Kč (přestupky v oblasti nedodržování dopravního značení, technický stav vozidla a bezpečnostní pásy). Ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo.
 
 
Malá policejní akce proběhla také dne 23.2.2011 v době od 9.00 hod do 12.00 hod na teritoriu města Hranice. Byla uskutečněna ve spolupráci se Živnostenským úřadem a zaměřena na kontrolu zboží v bazarech a zastavárnách. Byly zkontrolovány dvě provozovny. Při kontrole nebyly nalezeny žádné věci, pocházející z trestné činnosti.
 
24.2.2011
por. Mgr. Irena Urbánková
 

vytisknout  e-mailem