Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Prevencí proti nehodám

Dětský domov Dolní Počernice společně s Krajským ředitelstvím hlavního města Prahy, s Městskou policií Praha a s 1. Sportovní, pořádal již 14. ročník cyklistického závodu dětí z dětských domovů s názvem ,,Prevencí proti nehodám“ – Dětský domov cup. Ten se uskutečnil dne 3. října 2015 v Dolních Počernicích a zúčastnilo se ho 30 dětských domovů z celé České republiky.  

Dopoledne byl závod slavnostně zahájen pořadateli závodu paní Michaelou Veselou a Martinem Lněničkou. Závod měl dvě části, teoretickou a praktickou. Městská policie Praha si pro děti připravila vědomostní testy Besip pro účastníky silničního provozu, jízdu zručnosti a improvizovanou křižovatku s dopravními značkami, kde hodnotila správný průjezd soutěžících křižovatkou. Krom samotného závodu byl pro děti připraven doprovodný program v režii Policie České republiky a to preventivní stánek oddělení tisku a prevence, kde si děti mohly vyzkoušet své vědomosti v oblasti osobního bezpečí, dopravy a diskutovat o tématech, která je zajímala. Po celou dobu závodu pomohl se zajištěním a servisem kol pan Tomáš Slavata.
 
Součástí celé akce byla nabídka možnosti dalšího uplatnění středoškoláků z dětských domovů v rámci policie České republiky. Nabídku práce u PČR představil pan Mgr. Milan Hospodka, vedoucí personálního odboru Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy a plk. Mgr. Bc. Stanislav Engelman, ředitel kanceláře ředitele policie hlavního města Prahy.
 
Prvenství 14. Ročníku cyklistického závodu získal dětský domov z Horního Slavkova, druhé místo získaly děti z dětského domova z Plzně a třetí příčku obsadil dětský domov z Dlažkovic. Pro všechny zúčastněné závodníky byly připraveny dárky a ceny. Dětem je společně s radním pro bezpečnost panem Bc. Liborem Hadravou předali strážníci z odboru prevence městské police Praha a policisté z oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy.  
 
Fotografie jsou nahlédnutí zde v galerii
Více informací o akci zde
 

nprap. Eva Řádková - 22. 10. 2015 

vytisknout  e-mailem