Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prevencí proti kriminalitě na dětském táboře

J.Hradec – Policisté navštívili děti na táboře, který pořádá město. 

Děti z jindřichohradeckých škol se s policisty setkávají nejen v průběhu školního roku. Spolupráce pokračuje i o letních prázdninách, kdy jsou policisté za dětmi zváni na dětské tábory. Nejen děti, dospělí (vedoucích oddílů), ale i policisté návštěvy vítají, neboť spolupráce s mládeží i mimo školní lavice je pro prevenci proti kriminalitě velmi důležitá.
 
Město J.Hradec pořádá již dvanáctým rokem v Dolním Radíkově výchovně – rekreační tábor pro děti, jejichž rodiče jim nemohou dopřát pobyt na klasickém letním dětském táboře. Hlavním tématem tohoto tábora je „ prevencí proti kriminalitě“. V letošním roce město získalo dotaci z Ministerstva vnitra ČR ve výši 100 000 korun v rámci programu Prevence kriminalisty roku 2015. Město J.Hradec se podílelo částkou   75 000 korun. S kapacitou 34 dětí se tento tábor nijak neliší od toho tradičního. Děti zde zažívají různá dobrodružství a jejich zájem o pobyt je značný. Mladé táborníky tento rok navštívili nejen policisté, ale i dobrovolní hasiči z města nad Vajgarem či zdravotníci z jindřichohradecké záchranné služby, ale i Vězeňská služba z Příbrami.  Dle zákona o Sociálně právní ochraně dětí může obec tábor tohoto typu zřídit. Město J.Hradec tedy každoročně uvolňuje finanční prostředky a umožňuje tak dětem prožít alespoň část prázdnin mimo své rodiny. Personál zajišťuje Odbor sociálních věcí, jehož pracovnice zde působí jako vedoucí. Jako hlavní vedoucí tábora a vedoucí odboru sociálních věcí v jedné osobě zde působila Mgr. Zdeňka Šindelářová. 
 
Policisté z Územního odboru J.Hradec, jako každoročně přijeli prezentovat svojí práci na letní dětský tábor v Dolním Radíkově. Ukázky práce mužů zákona shlédlo 34 táborníků i jejich vedoucí. Dopravní policista Ondřej Novák prověřil, zda někdo z táborníků není pod vlivem alkoholu či drog. Pohovořil  nejen o práci dopravních policistů.  Dále táborníkům předvedl služební vozidlo dopravní policie. Děti si ověřily své znalosti z dopravních značek  a dopravní problematiku  pod vedením nprap. Vladimíra Daniela z OOP Dačice, kdy každý táborník vyplnil dopravní test a za své výsledky byl policistou odměněn drobnými předměty s logem policie. Prap.  Martin Pejčoch   z OOP Dačice děti seznámil se zastavovacím pásem a jeho využitím  či vybavením policejní hlídky na obvodním oddělení. Táborníci měli možnost si výstroj policisty rovněž  vyzkoušet. Tisková mluvčí policie por. Hana Millerová pohovořila o bezpečnosti dětí v silničním provozu  to nejen o prázdninách. Připomněla nutnost nošení cyklistické přilby i reflexních prvků. V závěru prezentace policisté odpovídali nejen malým táborníkům, ale i jejich vedoucím na nejrůznější dotazy ze své práce, ale i z běžného života. Policisté malým táborníkům přislíbili, že je v příštím roce opět navštíví.
 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz
19. srpna 2015
 

vytisknout  e-mailem