Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prevence v praxi

Školáci se dozvěděli mnoho cenných rad 

     Pěkné slunečné počasí využili v úterý 27. 9. 2011 policisté z preventivně informační skupiny Policie ČR Kutná Hora a vyrazili s dětmi Základní školy

význam dopravního značenívýznam dopravního značení
kde je třeba dát pozorkde je třeba dát pozor
jak se chovat na autobusové zastávcejak se chovat na autobusové zastávce
Červené Janovice do terénu. Dobře totiž vědí, že bezpečnost těch nejmenších v silničním provozu je velmi důležitá a této problematice je třeba se věnovat dlouhodobě a důsledně. Žáci s policisty prošli ve své obci místa, kde je třeba vzhledem k jejich umístění a frekventovanosti dbát zvýšené opatrnosti (přechody pro chodce, prostor kolem autobusové zastávky, úseky, kde zcela chybí chodník a podobně). Formou otázek a odpovědí se děti učily, jak se na takových místech chovat, jaká nebezpečí zde mohou hrozit a jak by si zde měli počínat řidiči motorových vozidel a chodci.
     O tom, jakou váhu má takové preventivní působení, policisty přesvědčili nejenom vyučující, kteří si váží společné spolupráce, ale i děti samotné. Při závěrečném písemném vyhodnocení „práce v terénu“ shodně uváděly, že do té doby mnohdy netušily, jaký význam mají některé dopravní značky a jak je důležité při přecházení silnice zvolit co nejbezpečnější místo s dobrým výhledem.
 

por. Mgr. Vendulka Marečková

27. 9. 2011

vytisknout  e-mailem