Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Příležitost dělá zloděje

Preventivní projekt zaměřený na krádeže věcí z kamionů 

Preventivní projekt „Příležitost dělá zloděje“ je součástí projektu Olomouckého kraje „Bezpečný domov v bezpečné lokalitě“, na kterém Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje participuje. Projekt je zaměřen na osobní bezpečnost řidičů kamionů. Snahou tohoto preventivního projektu, je upozornit řidiče kamionů na nutnost řádně si zabezpečit své osobní věci, které má v kabině auta.
Během policejních kontrol na parkovištích a dálničních odpočívkách oslovujeme řidiče kamionů a upozorňujeme je na rizika okradení. Vytvořili jsme letáček, na kterém je tzv. desatero, jak se chránit před vloupáním a odcizením věcí z kabiny kamionu.Nedílnou součástí letáku je i samolepka, kterou si řidič vylepí v interiéru kabiny, s upozorněním na nutnost zabezpečit si věci.
Oba materiály pod názvem „Příležitost dělá zloděje“ jsou v češtině a pro zahraniční řidiče, kteří nejčastěji projíždí přes Olomoucký kraj, jsou přeloženy do polštiny, angličtiny, němčiny, litevštiny, rumunštiny, maďarštiny, slovinštiny a ukrajinštiny.
Policisté dálničního oddělení Kocourovec tyto materiály mají ve svých vozidlech a při kontrolách odpočívek a parkovišť u dálnice je řidičům předávají nebo jim je zavěsí na kliku kabiny kamionu.
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem