Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Bezpečný domov v bezpečné lokalitě

Projekt zaměřený na majetkovu trestnou činnost.  

Cílem celého projektu je eliminovat v co největší míře vloupání do motorových vozidel a do opakovaně napadených objektů. Problematika vloupání do motorových vozidel a krádeží věcí z nich, stejně jako vloupání do společných bytových i nebytových prostor (např. kolárny sklepy) tvoří nemalý podíl na celkovém nápadu majetkové trestné činnosti na území Olomouckého kraje. Jde o trestnou činnost, kterou není lehké objasňovat, přičemž jí však lze odpovídající prevencí účinně předcházet. Sekundárním výsledkem projektu je omezení pohybu osob, které v zimních měsících využívají společné prostory obytných domů jako dočasné noční útočiště a snížení počtu případů narušování veřejného pořádku a projevy vandalství.
Tento projekt je jedinečný zejména v tom, že problematiku prevence majetkové činnosti pojímá komplexně, a to co do rozmanitosti preventivních aktivit, metod a prostředků, tak do rozsahu působnosti.
Komplexnost preventivních aktivit zcela naplňuje principy Community policing se záměrem působit na celkovou bezpečnostní situaci na konkrétním území a konkrétní skupinu obyvatel. Jedním z dílčích cílů je i zvýšit pocit bezpečí občanů žijících v dané lokalitě a současně je vést ke spoluzodpovědnosti za ochranu vlastního majetku. Zvýšený zájem majitelů nemovitostí bude vést k posílení vazby mezi veřejností a PČR, kdy policie na základě informací z řad obyvatel, bude flexibilně řešit problematiku trestné činnosti, jež je charakteristická pro tamní územní oblast.

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem