Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dušičky

JESENICKO - Pozor na zloděje na hřbitovech a přilehlých parkovištích 

 Protože se blíží den Památky zesnulých, mnoho z nás navštěvuje hřbitovy a hroby našich nejbližších. Každý přináší mnoho květin a ozdob, aby místo odpočinku svých příbuzných co nejvíce zkrášlil. Menší obezřetnosti však využívají různí zlodějíčkové a lapkové. Nejčastěji obcházejí zaparkovaná vozidla, ve kterých se skrývají někdy i velmi drahé cennosti. Nikdy proto ve vozidlech nenechávejte viditelně kabelky, různá zavazadla, bundy nebo cokoliv, co se dá zpeněžit. Odložená peněženka nebo dokonce odemčené auto je obrovským lákadlem pro každého zloděje. Tak proč chodit neštěstí naproti? Proto je dobré si připomenout pár pravidel, díky kterým ochráníme svůj majetek:

  • vždy pamatujte na to, že auto není trezor

  • na sedadlech a odkládacích plochách nenechávejte žádné cennosti ani drobnosti - pachateli tak dáváte záminku, aby se začal o váš vůz zajímat

  • před odchodem od vozidla nedávejte nic „okatě“ do kufru – právě v tento okamžik si vás mohou zloději vytipovat

  • automobil zamykejte, i když od něj odcházíte jen na minutku – kabelka Vám může zmizet během chvilky.

Vždy buďte všímaví, naše lhostejnost zlodějům nahrává. Pokud uvidíte nějakou podezřelou osobu se pohybovat okolo zaparkovaných vozidel, zavolejte Policii ČR na linku 158. Nic se nestane, když to bude planý poplach. Policisté mohou osobu ztotožnit a prověřit. I tento jednoduchý a rychlý úkon může případného pachatele od vloupání odradit. Policisté v následujících dnech budou hlídkovou službu více směřovat do těchto problémových lokalit. Protože však nemohou být v každé obci 24 hodin denně, buďte obezřetní a nedejte šanci zlodějům.

 

por. Ing. Tereza Neubauerová

23. října 2014

vytisknout  e-mailem