Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pozor na podvodníky!

LANŠKROUNSKO – komunikace přes internet  

     O šikaně jsme si povídali s dětmi v Dolním Třešňovci ve čtvrtek 8. dubna 2010. Bezmála dvě desítky žáků prvního stupně pozorně naslouchaly.
 
     Na úvod jsme probrali rozdíly mezi policistou a strážníkem. Také jsme si připomněli čísla na linky tísňového volání a závažnost toho, když na tyto telefony z legrace volá někdo, kdo pomoc nepotřebuje. Mnohé překvapilo, že operační středisko hasičů již nesídlí v bývalém okresním městě, ale jinak byli výborní. Kde sídlí operační středisko policie s malou nápovědou ihned věděli. Krajská města nebo okresní jim nedělaly žádný problém.
 
     Povídali jsme si o různých tématech, ale hlavní cíl jsem směřovala na informace o nebezpečí komunikace přes internet. Komunikační služby, které jsou na internetu volně přístupné komukoliv jsou lehce zneužitelné a nikdy nevíte, pokud člověka osobně neznáte, s kým na druhé straně komunikujete. U některých žáků jsme přišli i na to, že mají na internetu volně přístupné informace o osobních údajích. Rizika spojená s internetem jsme si vysvětlili, o šikaně jsme si otevřeně promluvili a na závěr se děti mohly ptát na vše, co je trápilo. Paní ředitelka měla prosbu, zda bych nemohla ve třídě provést testy na zjištění vztahů mezi dětmi. Odkázala jsem ji na pedagogicko – psychologickou poradnu, kde takové služby nabízejí.
 
9. dubna 2010
por. Bc. Iveta Lehká
tisková mluvčí
Odkazy do noveho okna

Otázky a odpovědi

Otázky a odpovědi 

Detailní náhled

Pozorní žáci

Pozorní žáci 

Detailní náhled

Pozorní žáci 2

Pozorní žáci 2 

Detailní náhled

Společné foto

Společné foto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem