Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Prevence u přechodů pro chodce

TŘEBÍČSKO: Preventivní akce: "Zebra se za Tebe nerozhlédne!. 

Preventivní akci „Zebra se za Tebe nerozhlédne“ uspořádají policisté z Územního odboru Policie ČR Třebíč ve středu 6. dubna 2011 v době od 14 do 16 hodin na přechodu pro chodce u křižovatky ulice Marie Majerové a ulice Kpt. Jaroše v Třebíči.

Policisté z preventivně informační skupiny Krajského ředitelství policie kraje Vysočina ve spolupráci s policisty služby dopravní policie budou oslovovat chodce a dotazovat se na bezpečné přecházení vozovky. Pokud chodci odpoví policistům na kladené otázky správně, obdrží od nich malý dáreček související s dopravní tématikou.


 

Bezpečnost chodců na přechodech pro chodce je důležitým aspektem silničního provozu. Pokud budete účastníky silničního provozu na pozemních komunikacích, buď jako chodci při přecházení pozemní komunikace po přechodu pro chodce, nebo jako řidiči při přejíždění přechodu pro chodce, buďte velice opatrní a ohleduplní vůči ostatním účastníkům silničního provozu.


 

V loňském roce došlo na území kraje Vysočina ke 112 dopravním nehodám s účastí chodců. Z tohoto počtu 39 dopravních nehod zavinili chodci a 57 dopravních nehod se stalo na přechodu pro chodce. V letošním roce tedy od 1. ledna do 28. března vyjížděli policisté v kraji Vysočina již ke 32 dopravním nehodám s účasti chodců. Celkem 6 dopravních nehod zavinili chodci a ke 29 dopravním nehodám došlo na přechodu pro chodce.

 

por. Bc. Marcela Lavická, komisař

5. dubna 2011


 

vytisknout  e-mailem