Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Prevence trochu jinak 2014

MĚLNICKO - 6. ročník výtvarné soutěže zná své vítěze. 

Stopy
 
Výstava z cyklu  Prevence trochu jinak
 
Regionální muzeum Mělník 
1. 10. – 2. 11. 2014
 
Ve vstupních prostorách mělnického muzea byla ve středu 1. října zahájena výstava s názvem Stopy, která se řadí do série preventivně zaměřených akcí pořádaných Programem prevence kriminality města Mělníka, Oddělením tisku a prevence Policie České republiky, Územní odbor Mělník, Městskou policií Mělník a Regionálním muzeem Mělník.
 
Podstatou této soutěžní akce je výtvarné zpracování libovolného tématu s preventivním charakterem nadanými žáky z mělnické ZUŠ a následná prezentace jejich děl veřejnosti. V letošním roce se výtvarníci pod vedením PaedDr. Ireny Wenkeové zaměřili na nálezy z místa činu. Ukázky stop věcných, daktyloskopických, mechanoskopických či balistických, pachových a trasologických jim posloužily jako inspirace k tvorbě. Nejprve se prostřednictvím studijních kreseb seznámili s detaily konkrétních nálezů a následně vybrané motivy rozpracovali v barvě. Nejmladší skupina tvůrců se intenzivně věnovala stopám trasologickým - otiskům pneumatik a bot.
 
Součástí slavnostního zahájení výstavy bylo i vyhlášení vítězných výtvarných děl. Role moderátora se ochotně ujal dlouhodobý podporovatel této akce, Marek Holý, a za zvuku filmových melodií s kriminální tematikou oznámil jména vítězů tří kategorií. Z mnoha zdařilých uměleckých výtvorů bylo oceněno dílo Tadeáše Pecha (kategorie 8-10 let), Anny Bartákové (kategorie 11-13 let) a Ireny Pomekáčové (kategorie 14-18 let).
Výstavu je možné navštívit do neděle 2. listopadu 2014.
 
Za kolektiv pořadatelů
Lucie Čermáková
Regionální muzeum Mělník
 
Výstavní prostory:
Regionální muzeum Mělník,
příspěvková organizace Středočeského kraje
nám. Míru 54, 27601 Mělník
Otevírací doba: celoročně – denně kromě pondělí 9:00 – 12:00 a 12:30 – 17:00 hodin
http://www.muzeum-melnik.cz/
 
nprap. Václav Tichý
tiskový mluvčí
P ČR Mělník
2. říjen 2014
 

vytisknout  e-mailem