Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prevence se musí vyplatit

TRUTNOVSKO-Velikonoční víkend na silnicích  

Před námi je prodloužený víkend spojený s velikonočními svátky. Jarní počasí jako již každoročně přiláká do našich nejvyšších hor zvýšený počet milovníků zimních sportů, ale i turistů. Část občanů rovněž využije dnů volna k návštěvě svých blízkých a příbuzných.
Policie České republiky tímto upozorňuje všechny motoristy na problémy, se kterými se mohou v Trutnově a jeho okolí setkat. Jedná se zejména o uzavírku silnice I. třídy ve směru od Trutnova na Pec pod Sněžkou. Část uvedené komunikace je v součastné době v rekonstrukci a místo musí řidiči objíždět přes Horní Staré Město. Objížďka je řádně označena a řidičům nezabere více než několik minut.
Policie České republiky v Trutnově tímto žádá všechny účastníky silničního provozu, aby se plně věnovali řízení, dodržovali předpisy a dávali velký pozor na aktuální změny v dopravním značení.
V průběhu celého velikonočního víkendu budou v našem regionu ze strany Policie České republiky probíhat namátkové silniční kontroly, které budou zaměřeny na měření nejvyšší povolené rychlosti a samozřejmě velkému nešvaru, kterým je konzumace alkoholických nápojů před nebo během jízdy. Každý občan by si měl uvědomit, že policejní hlídky nechtějí svou činností slušné řidiče obtěžovat a zdržovat, ale preventivní činností se ženy a muži zákona snaží předcházet dopravním komplikacím a hlavně nehodám, ke kterým dnes a denně dochází. 
Trutnovští policisté tímto chtějí všem občanům popřát klidné a pohodové prožití svátků jara a motoristům samozřejmě „oživit“ pravidlo šťastného návratu domů.
nprap. Udo Ertner
4. 4. 2012
Čtěte také:
Velikonoce 2011 - tragická DN:

vytisknout  e-mailem