Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

PREVENCE - Řidiči! Zima je tu

PREVENCE - Řidiči! Zima je tu  

Policisté chtějí upozornit řidiče na možná rizika, která jsou spojena s novou výstavbou rychlostní komunikace R/6 nebo také na rizikové úseky v našem kraji. S novou výstavbou rychlostní silnice R/6 se bezesporu zkrátí časy mezi přejezdy jednotlivých měst, ale je nutné si uvědomit, že mnoho úseků je vedeno na mostech a hrozí tedy v těchto měsících zvýšené nebezpečí výskytu náledí či námrazy.
 
Dopravní značení „dopravní knoflík“ modré barvy (který je umístěn na silnici u středové čáry) upozorňuje řidiče, že se nacházejí v úseku, kde je zvýšené nebezpečí a lze tedy předpokládat častý výskyt námrazy či náledí. Pro zvýraznění dopravního knoflíku se v některých případech používá modrý směrový sloupek (patník).
 
Na nebezpečných úsecích se dále používají informační tabule, které mají zabudovaná čidla v silnici a automaticky se zapínají při vzniku námrazy či náledí. Pro plynulou a bezpečnou jízdou na komunikaci je nutné dbát zvýšené opatrnosti a akceptovat informace, které jsou na informačních tabulích uvedeny. Pokud je například na tabuli uvedena informace, že na vzdálenost 12 000 metrů je námraza, věnujte tomu zvýšenou pozornost a nepodceňujte tuto vzdálenost, protože se jedná o rizikový úsek.
 
Mezi velmi rizikové úseky řadíme rychlostní silnici R/6 mezi Sokolovem a Kynšperkem nad Ohří, kde se po dobudování rychlostní komunikace bude nacházet celkem 5 přemostění, silnici z Karlových Varů do Tepličky směrem na Plzeň nebo také silnice v úseku Karlovy Vary - Praha ke golfovému hřišti.
 
Přejeme řidičům mnoho kilometrů bez nehod a mějte na paměti, že po nově položeném povrchu silnice se velmi dobře a rychle jezdí, ale je nutné dbát zvýšené opatrnosti hlavně při prvních námrazách. 
 
nprap. Bc. Kateřina Dohnalová
 

vytisknout  e-mailem