Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

„Prevence pro všechny“ - Dopoledne s policií, kurz KUZMA

„Prevence pro všechny“ to je název preventivního projektu, který celoročně realizují jak policisté - preventisté z jednotlivých obvodních oddělení, tak i policisté ze skupiny tisku a prevence Ostrava. 

prevence logo.JPGV rámci tohoto projektu jsme zrealizovali okolo stovky besed na různá témata od předškoláků po seniory. Dílčí součástí tohoto projektu je např. i preventivně prezentační akce Dopoledne s policií, která si klade za cíl představit dětem mateřských škol policii nejen jako partnera, na kterého se mohou s důvěrou obrátit v případě ohrožení nebo nebezpečí, ale seznámit je také s pravidly bezpečného chování zejména v silničním provozu.


Okolo tři sta dětí z ostravských mateřských škol strávilo v policejním areálu dopoledne s policií. Již tradičně byla akce zahájena ukázkou psovodů, kteří předvedli základní poslušnost, zadržení pachatele, vyhledání pohřešované osoby či vyhledání nebezpečných látek. Děti odměnily psovody vždy velkým potleskem. Následně se rozdělily do skupinek a postupně obcházely jednotlivá stanoviště. U kriminalistických techniků se seznámily s jejich prací a každý si odnesl svůj otisk Dopoledne s policiíruky. U stánku BESEPu si děti osvěžily své znalosti z bezpečného chování v silničním provozu. Dopravní policista je obeznámil s prací „dopraváků“ a mnohé děti využily možnosti sednout si na policejní motorku. Všechny své znalosti také využily, když vybarvily semafory na pracovních listech. Děti odcházely plné zážitků a spokojené.

Jednou z dalších preventivních aktivit, kterou realizují policejní psovodi, je mezi dětmi oblíbený kurz KUZMA – kurz zodpovědného majitele městského psa. Jarní kurz již začal a mladí psovodi každou středu pravidelně dochází do našeho policejního areálu, aby své čtyřnohé miláčky naučili základní poslušnosti. Při úvodní lekci mohli zúčastnění zhlédnout základní poslušnost služebního psa. Jarní kurz je ve své podstatě specifičtější, neboť se jej účastní převážně štěňátka. Účastníci se zatím učí používat správnou povelovou techniku a odměňování psa. Už po pár lekcích jsou znát malé pokroky, z čehož mají všichni zúčastnění radost. Kus práce je však stále čeká a všichni očekávají, kuzma 1jaký bude závěr jejich snažení. 
Další tzv. podzimní kurz budeme realizovat v termínu od 6. září do 8. listopadu. V případě, že o kurz máte zájem, můžete průběžně zasílat přihlášky do 27. 8. 2017 (přihláška je přístupná na webových stránkách  www.policie.cz/t sekce Prevence, akce a projekty).

por. Mgr. Kateřina Špoková
komisař


 

vytisknout  e-mailem