Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Prevence při nákupech

VSETÍNSKO: Podívali jsme se na pozornost nakupujících. 

Předvánoční shon je obdobím, kdy v mnohých případech poklesá naše ostražitost a to hlavně ve chvílích nákupů. Dnešní dopoledne jsme se podívali na parkoviště u nákupních středisek ve Vsetíně a zašli jsme i mezi nakupující.

Příprava na vánoce přináší i velký nákupní shon. Před nákupními středisky se hromadí na parkovištích vozidla a s nimi i roztržití lidé. Tito lidé zapomínají na základní pravidla při opuštění vozidel a to nenechat ve vozidle žádnou cennost. Jedná se v tomto případě o kabelky, kufříky, peněženky, elektroniku, ale i věci, které by mohly prostě lákat, třeba hodnotné nákupy či batůžky. Ve vozidle nic nenechám, vozidlo uzavřu a uzamknu a vše před odchodem překontroluji. O tomto jsme si právě dnešní dopoledne s lidmi na parkovištích u obchodů v rámci akce Auto není trezor povídali.

Zavítali jsme i do obchodů a sledovali počínání lidí. Sledovali jsme, zda nakupující mají své věci pod kontrolou. V případě, že jsme nějaký nedostatek zjistili, upozornili jsme. Ve většině případů šlo o kabelky volně odložené v nákupních košících. Jsme rádi, že naše rady a upozornění lidé přijali.

Právě velkého pohybu lidí v obchodech využívají různí lapkové a proto opravdu buďme ostražití a neulehčujme jim jejich činnost.

 

3. prosince 2015, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

 

Odkazy do noveho okna

Prevence při nákupech (2)

Prevence při nákupech (2) 

Detailní náhled

Prevence při nákupech (1)

Prevence při nákupech (1) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem