Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

"Prevence obrazem i zvukem...."

MS kraj - aktuální preventivní aktivity i specifická témata prevence si můžete poslechnout v rozhovorech s moravskoslezskými preventisty 

Pandemie ovlivnila také preventivní aktivity a generovala nové způsoby osvětové činnosti. Preventivní projekty celorepublikového i regionálního formátu přiblížil v pořadu českotěšínského Kulturního a společenského střediska „Střelnice“ preventista por. Bc. Miroslav Kolátek. Pedagogové se tak mohli dozvědět, jak získat publikaci Policejních pohádek či didaktickou hru Učíme se s Honzíkem aneb Policejní pohádky hrou. Formou on-line výuky je realizován také projekt eliminující nebezpečí a rizika komunikace prostřednictvím internetu. Identicky jsou zajišťovány přednášky s tématy osobního bezpečí či bezpečí v dopravě. Detailně se o jednotlivých projektech moravskoslezských preventistů můžete dozvědět při zhlédnutí rozhovoru s preventistou, obsahujícím informace, jak předejít nejen hrozbám reálného, ale i virtuálního světa v pořadu Host na Střelnici.

Moravskoslezští preventisté dlouhodobě cílí preventivní aktivity také k seniorům, zranitelným obětem trestných činů. Výjimkou nejsou online besedy pro seniory, nekontaktní distribuce osvětových materiálů k seniorům díky součinnosti zdravotníků, sociálních pracovníků charit či prostřednictvím výdejních okének klubů seniorů, zapojených do aktivizačního projektu Spolku Počteníčko Křížovkářská liga pro celou generaci 60 +. Nedílnou součástí preventivních aktivit je však také informování seniorů prostřednictvím médií. Tentokrát preventistka nprap. Karla Špaltová v pořadu Českého rozhlasu Ostrava Poradna přiblížila problematiku seniorů v silničním provozu. Senioři v rolích řidičů motorových vozidel, cyklistů či chodců se mohou dozvědět, jak se vyvarovat rizikům nehod i mnohé další zajímavosti. Informace ke zmíněnému tématu si mohou zájemci poslechnout v pořadu Poradna.

Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje 
mjr. Mgr. Gabriela Pokorna                                                                                     
vedoucí oddělení prevence                                                                                                                                                                     
17. května 2021

vytisknout  e-mailem