Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Prevence na téma „BESIP“ pro děti předškolního věku v Jilemnici

SEMILSKO - Policisté Libereckého kraje přednášeli pro mateřské školy v Jilemnici. 


V uplynulých dnech policisté z oddělení tisku a prevence Libereckého kraje navštívili MŠ Spořilovská v Jilemnici, kde se sešly i děti z MŠ Zámecká a MŠ Valteřická. Program pro děti proběhl na zahradě MŠ.     

1Při přednášce byly děti  poučeny o tom, jak se mají chovat v silničním provozu jako chodci, ale i jako cyklisté a spolujedoucí ve vozidlech. Důraz byl kladem především na jejich bezpečnost, tedy aby užívaly k přecházení vozovky přechody pro chodce, aby užívaly chodníky a aby za snížené viditelnosti měly na sobě reflexní prvky. Dále byl dětem vysvětlen význam nošení cyklistické přilby, její správné užití, význam odrazek na kole a poutání se ve vozidle bezpečnostním pásem.     

V rámci přednášky bylo dětem předvedeno služební vozidlo policie, výstroj (přílba, neprůstřelná vesta atd.) a donucovací prostředky (úderné prostředky, pouta apod.), které užívají policisté při výkonu své práce.     

Na závěr byly dětem rozdány dárky s dopravní tématikou "Markétina dopravní výchova", reflexní pásky a policejní omalovánky.    
 

31. 5. 2021
nprap. Martina Frýdová
preventistka KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem