Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Prevence na dětském táboře v Dolním Radíkově

J.Hradec – Policisté navštívili děti na táboře, který pořádá město. 

Město J.Hradec pořádá již osmým rokem v Dolním Radíkově výchovně – rekreační tábor pro děti, jejichž rodiče jim nemohou dopřát pobyt na klasickém letním dětském táboře. S kapacitou 30 dětí se tento tábor nijak neliší od toho tradičního. Děti zde zažívají různá dobrodružství a jejich zájem  o pobyt je značný. Dle zákona o Sociálně právní ochraně dětí může obec tábor tohoto typu zřídit. Město J.Hradec tedy každoročně uvolňuje finanční prostředky a umožňuje tak dětem prožít alespoň část prázdnin mimo své rodiny. Personál zajiš´tuje Odbor sociálních věcí, jehož pracovnice zde působí jako vedoucí.  
 
 Policisté z Územního odboru J.Hradec, jako každoročně přijeli prezentovat svojí práci na letní dětský tábor v Dolním Radíkově . Ukázky práce mužů zákona shlédlo 30 táborníků i jejich vedoucí.
Policisté na dětském táboře.jpgPolicisté na dětském táboře.jpg
Děti i dospělí měli možnost vidět, jak pracuje čtyřnohý policista GIN a psovodi Lubomír Ábel   společně s Radkem Bickem. Dopravní policista Vladimír Klíma prověřil,  zda někdo z táborníků není pod vlivem alkoholu či drog a ukázal služební vozidlo dopravní policie.
Policisté na dětském táboře.jpgPolicisté na dětském táboře.jpg
Děti  si  ověřily  své znalosti z dopravní problematiky   a to  formou testu  pro chodce či cyklisty. Po vyhodnocení testu dopravním policistou Petrem Šimicem obdržel každý účastník přednášky drobné dárky jako omalovánky, rozvrhy hodin či samolepky s logem policie. Velkému zájmu se těšil i policista z Obvodního oddělení J.Hradec Tomáš Roupec , který dětem předvedl výstroj pořádkové jednotky a předvedl rovněž jak se provádí daktyloskopování. Táborníci si tak na památku odnesli otisk svého prstu na bílém papíře.
Policisté na dětském táboře.jpgPolicisté na dětském táboře.jpg
Čtvrté  stanoviště patřilo policistům z Oddělení pro zbraně a bezpečnostní materiál, kdy Zdeněk Badinka a Josef Tunka ukázali  dostupné zbraně policie jako samopal či škorpion.
Policisté na dětském táboře.jpgPolicisté na dětském táboře.jpg
 Tisková mluvčí policie Hana Millerová pohovořila o problematice dětských úrazů a to nejen o prázdninách. Připomněla nutnost nošení cyklistické přilby i reflexních prvků. Dále upozornila na úskalí při konzumaci alkoholu a drog. Důrazně děti upozornila na to, aby zbytečně netelefonovaly na tísňové linky, pokud není potřeba pomoci.  V závěru prezentace policisté odpovídali nejen malým táborníkům, ale i jejich vedoucím  na nejrůznější dotazy ze své práce, ale i z běžného života.
 
 
por. Mgr. Bc.Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz 
23. srpna 2011

vytisknout  e-mailem