Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Prevence do každé rodiny

PŘEROV - Do domácností v přerovském okrese byly doručeny preventivní materiály. 

V rámci uvolňování finančních prostředků Ministerstva vnitra na prevenci kriminality předložilo oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, územní odbor Přerov projekt pod názvem „Prevence do každé rodiny“. Projekt byl vytvořen a směřován především na předcházení majetkové trestné činnosti, která patří mezi nejrozšířenější protiprávní jednání. Velmi často se zabýváme i případy, kdy občané svojí vlastní nepozorností přicházejí o své majetky, které si dobře nezabezpečí.
Za pomoci získaných finančních prostředků se podařilo vytvořit preventivní letáky, které se ve spolupráci s více jak čtyřiceti obcemi přerovského regionu dostaly do několika tisíc domácností spolu se zpravodaji a občasníky, které obce vydávají na své vlastní náklady. Starostové obcí tuto formu prevence přivítali, protože ani jim není lhostejná bezpečnost jejich obyvatel. Některé obce vyvěsily preventivní rady v elektronické podobě i na webových stránkách obcí, obecních vývěskách nebo je umístily na místech, které občané častěji navštěvují např. knihovny, čekárny u lékaře a další.
Tímto způsobem se nám podařilo oslovit občany, se kterými se v běžném výkonu služby či v rámci provádění preventivních aktivit nedostaneme do bližšího kontaktu. Jde nám především o předání cenných rad a informací, jak předcházet nejrůznějším formám trestné činnosti, jak se jim bránit a co dělat v případě, pokud se někdo stane obětí protiprávního jednání.

por. Mgr. Miluše Zajícová
5. ledna 2018
 

vytisknout  e-mailem