Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prevence bioterorismu

Ve dnech 6. a 9. prosince se v prostorách Policejní akademie ČR konalo školení základní biologické připravenosti proti hrozbám bioterorismu. 

Školení, které zaštiťoval děkan Fakulty bezpečnostně právní doc. PhDr. Marian Brzybohatý, Ph.D., bylo určeno pro studenty školy, ale zúčastnili se jej i policisté z několika útvarů. Spoluorganizátorem byla Národní ústředna Interpolu Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR. Právě mezinárodní expert Interpolu celé školení vedl. Odborná veřejnost byla s touto problematikou, moderními trendy při zajišťování stop i vlastním pohybu na místě činu seznámena na 4. ročníku mezinárodní vědecké konference s názvem „Zvládání extrémních situací“, který se v listopadu uskutečnil v Praze. 
 
Studenti a policisté se při školení seznámili nejen s historií a způsoby biologických hrozeb či útoků, ale v praktické části si mohli také sami vyzkoušet, jak jsou na tato rizika připraveni a jakým způsobem by oni, po získání teoretických znalostí, situaci na místě činu řešili. Odměnou jim byl certifikát o absolvování kurzu, ale především znalosti, které mohou v budoucnu zachránit životy veřejnosti i jich samotných.
  
 
 
kpt. Mgr. Jan Melša
tiskový mluvčí Policejního prezidia ČR
16.12.2011
Odkazy do noveho okna

Bioterorismus 1

Bioterorismus 1 

Detailní náhled

Bioterorismus 2

Bioterorismus 2 

Detailní náhled

Bioterorismus 3

Bioterorismus 3 

Detailní náhled

Bioterorismus 4

Bioterorismus 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem