Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

PREVENCE

KARLOVY VARY - CHEB –Preventivní vlak. 

 
Projekt Preventivní vlak vznikl v roce 2005 ve spolupráci Českých drah, ČD Cargo, Drážní inspekce, Policie ČR a BESIPu.
 
Účelem tohoto preventivního projektu je upozornit oslovené mladé lidi na možná nebezpečí na železnici. Tématy jsou dopravní nehody na železničních přejezdech, úrazy elektrickým proudem z troleje, zachycení člověka vlakem na širé trati, nebo přímo v železniční stanici.
Pracovníci Českých drah, společně i Drážní inspekcí a Policií ČR pozvali žáky a studenty, ale i veřejnost na promítání krátkých filmů s bezpečnostní tématikou, na diskuzi s odborníky, nabídli také nácvik první pomoci. 
Do Karlovarského kraje přijel již podruhé – do Karlových Varů a do Chebu. Z pohledu praxe je velmi rizikovou skupinou mládež  od 13 do 19 let, proto byli pozváni hlavně mladí lidé.
 
Praktické ukázky se týkaly ukázek toho, jak člověk dopadne po střetu s vlakem, jaké jsou následky zásahu proudem z troleje.
Děti i žáci prošli kinovozem, který byl určen k projekci letos nového filmu s názvem „To nedáš“. Zde návštěvníci viděli základní pravidla bezpečnosti na železnici a v jejím okolí. Druhý  diskuzní vůz sloužil k diskuzi s odborníkem drážní inspekce a zástupce Policie ČR, před vagony vlaku byli připraveni hasiči a i zde se mohli návštěvníci dozvědět a v praxi zkusit základy první pomoci. V K.Varech i v Chebu si policisté  připravili pro návštěvníky preventivní rady v souvislosti s uvedenou problematikou, ale také rady, jak se nestat obětí trestného činu při jízdě vlakem a právní důsledky při porušení předpisů a zákona.
 
por.PhDr. Zdena Papežová
duben 2015
Odkazy do noveho okna

Preventivní vlak 1

Preventivní vlak 1 

Detailní náhled

Preventivní vlak 2

Preventivní vlak 2 

Detailní náhled

Preventivní vlak 3

Preventivní vlak 3 

Detailní náhled

Preventivní vlak 4

Preventivní vlak 4 

Detailní náhled

Preventivní vlak 5

Preventivní vlak 5 

Detailní náhled

Preventivní vlak 6

Preventivní vlak 6 

Detailní náhled

Preventivní vlak 7

Preventivní vlak 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem