Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Převáželi cigarety, hrozí jim až tři roky

LIBEREC - Tři případy nedovoleného převozu tabákových výrobků vyšetřovali liberečtí kriminalisté. 

57letý muž z Jablonecka nejprve v polovině dubna letošního roku převážel osobním automobilem z Polska do Čech čtrnáct kartonů cigaret bez označení tabákovou nálepkou. Škoda, která by vznikla na neodvedení spotřební daně, dosáhla sedmi a půl tisíce korun.
Muž si zřejmě žádné rozpaky z konfrontace s ochránci zákona nedělal. O více jak měsíc později, na sklonku května, vyjel na „nákupy“ znovu. Tentokráte se vracel z Polska přes jiný hraniční přechod. Ovšem ani v tomto případu mu dovoz nevyšel. Celníci u něho zajistili deset kilogramů řezaného tabáku bez patřičných tabákových nálepek. Škoda na neodvedené dani by v tomto případu dosáhla částky více jak 22tisíc korun. V obou případech způsobil muž škodu České republice v hodnotě 30tisíc korun.

V první polovině května zastavili celníci dalšího hříšníka. Opět z Jablonecka. 56letý muž se zrovna vracel z „nákupu“ z Polska. Bezprostředně poté, co přejel osobním automobilem hraniční přechod zpět do České republiky, uvízl v sítích ochránců zákona. Jak se později ukázalo, převážel třicet kartonů cigaret bez patřičných tabákových nálepek. Uvedením tohoto množství cigaret by České republice vznikla škoda na neodvedené spotřební dani ve výši více jak 17tisíc korun. 

Oběma mužům policejní komisař sdělil obvinění ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za který jim shodně, v případě odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody až na tři léta.

11. července 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem