Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Převážel neokolkované cigarety

LIBERECKO - Počátkem prosince loňského roku převážel 36letý muž z Polska do České republiky neokolkované cigarety. 

Liberečtí kriminalisté zahájili v uplynulých dnech trestní stíhání 36letého muže z Jihomoravského kraje pro přečin "porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží".

Muž se vydal počátkem prosince loňskéhé roku do sousedního Polska, kde na tržišti nakoupil 35 kartonů ciagaret a 9 kg řezaného tabáku. Další 4 krabičky cigaret dostal zřejmě od trhovce navíc jako odměnu. Za zboží zaplatil 18 tisíc korun. Tabákové výrobky si nakoupil pro svoji potřebu a pro svou rodinu. 
V ranních hodinách přejel v osobním vozidle Renault hraniční přechod v Hrádku nad Nisou z Poslské republiky do Česka. Veškeré cigarety i řezaný tabák byly bez tabákových nálepek České republiky, jejichž používání upravuje Vyhláška Ministerstva financí. Řidiče kontrolovala hlídka Celní správy, přičemž množství, které řidič převážel, výrazně převyšovalo množství povolené k dovozu pro osobní spotřebu. Tabákové zboží hlídka zajistia. 

Dle vyjádření Celního úřadu celková výše spotřební daně z tabákových výrobků, které u řidiče zajistili, je bezmála 39 tisíc korun. O tuto částku by muž připravil stát. V případě pravomocného odsouzení hrozí muži nyní až tříletý trest odnětí svobody. 
 

8. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem