Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přetížená Tatra o 10 tun

TRUTNOVSKO - Za dopoledne odhalil "dopraváci" 3 přestupce a uložili jim pokuty. 

Dopravní policisté z Trutnova se v uplynulých dnech na Vrchlabsku zaměřili na kontrolu dodržování maximální přípustné hmotnosti vozidel a to ve spolupráci s Centrem služeb pro silniční dopravu.
váženíváženíPolicisté za dopoledne odhalili tři přestupce, které vyzvali k tomu, aby podrobili nákladní vozidlo nízkorychlostnímu vážení na Lánovské ulici.

U 63letého řidiče nákladního vozidla Tatra vezoucího kámen po zvážení bylo zjištěno přetížení o 10,5 tuny, za což mu policisté uložili v příkazním řízení pokutu 5 tisíc korun. Dále věc oznámíme správnímu orgánu, který právnické osobě (firmě) za každou započatou tunu může „napočítat“ 9 tisíc korun, tedy v jeho případě 99 tisíc korun.  

Další dva přestupci překročili maximální hmotnost vozidla do 500 kilo. Prvnímu z nich uložili policisté v příkazním řízení pokutu 500 korun a oznámí ho ke správnímu orgánu k projednání, kde mu hrozí postih do 5 tisíc korun.
Druhého řidiče, jakož to majitele firmy policisté pouze oznámí správnímu orgánu k projednání, kde mu hrozí stejná pokuta jako prvnímu provinilci.  

Všichni řidiči se na výzvu policistů podrobili orientačnímu testu na alkohol s negativním výsledkem a dále předložili doklady potřebné pro provoz a řízení motorového vozidla.

por. Pižlová Šárka, DiS.
17. 8. 2022, 11:00

vytisknout  e-mailem