Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Přesvědčoval policisty, že ho kontrolovat nesmějí

ZLÍNSKO: Nevyšlo to. 

Ve středu před jednadvacátou hodinou jsme přijali na lince tísňového volání policie oznámení o tom, že od občerstvení v centru Zlína odjel muž v černém Mercedesu, který měl v ruce láhev alkoholu a při jízdě málem srazil další lidi, kteří stáli na parkovišti.

Po vozidle začali pátrat policisté z pohotovostního a eskortního oddělení i prvosledové hlídky. Přitom zjistili, že stejné vozidlo zastavilo na čerpací stanici na Jižních Svazích. Jeho řidič se holedbal tím, že si může dělat, co chce, protože ho policie v tomto období nemůže zastavit. Měl smůlu. Po necelé hodině od oznámení policisté věděli, o jaké vozidlo i řidiče se jedná a vypátrali ho v centru Zlína.

Muž se snažil policistům vysvětlit, že ho zastavovat nesmějí a zpočátku se odmítl podrobit dechové zkoušce. Po chvíli si to rozmyslel. Výsledná hodnota byla 1,99 promile alkoholu, při opakované dechové zkoušce potom 2,02 promile. Na otázku, zda řidič před jízdou požil nějaké drogy, odpověděl, že nikoli, výsledek testu byl ovšem pozitivní na amfetamin. Zda byl řidič kromě alkoholu také pod vlivem drog, ukážou až výsledky lékařského vyšetření.

Policisté dvaatřicetiletému řidiči zadrželi řidičský průkaz a další jízdu mu zakázali.

Upozorňujeme řidiče, že veškeré povinnosti vyplývající ze zákonů platí i v tomto náročném období.

20. března 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem