Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přesun vozidel americké armády

PLZEŇSKÝ KRAJ – V následujících dnech bude policie zajišťovat jejich bezpečný přesun po dálnici D5. 

V následujících dnech, tj. od 15. 2. – 20. 2. 2022, budou projíždět Plzeňským krajem po dálnici D5 kolony jednotek americké armády, které se přesouvají na mezinárodní cvičení. V této souvislosti budeme dohlížet na bezpečný průjezd vojenských vozidel a bezpečnost a plynulost dopravy na dálničním tahu.

Plánovaný čas příjezdu první kolony jednotek americké armády na hraniční přechod Rozvadov je dán na úterý 15. února 2022  v sedm hodin večer a poslední jednotka pak vstoupí na území našeho státu v devět hodin večer v neděli 20. února 2022. V tyto dny se bude přesouvat vojenská technika v sedmi kolonách. Každá kolona bude mít několik dílčích částí, tj. proudů (3 -5), které budou vyjíždět na těleso dálnice v nočních hodinách po hodinových intervalech.

Důrazně upozorňujeme řidiče, aby v žádném případě nenarušovali celistvost kolony vojenských vozidel. Je nutné si uvědomit, že se jedná o těžkou armádní techniku a každý nestandardní manévr by mohl mít za následek kolizi, která by mohla mít až fatální následky. Počítejte tedy s tím, že kolonu vozidel musíte předjet celou nebo jet za ní.  Pokud budete mít v plánu sjet z dálnice, doporučujeme vám jet za kolonou armádní techniky a  následně dálnici bezpečně opustit.

por. Ing. Eva Červenková
14. února 2022

vytisknout  e-mailem