Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přestupce se pokusil uplatit policejní hlídku

MĚLNICKO - Nabídl policistům 400,-Kč a může skončit až na šest let za mřížemi. 

Trojice řidičů zakončila o uplynulém víkendu svoji cestu na policejní služebně. Dva z nich před jízdou prokazatelně požili alkoholické nápoje, třetí řídil bez dokladů a navíc se pokoušel hlídce nabídnout úplatek.
 
Čtrnáctého června, krátce před jednou hodinou ranní, kontrolovali policisté z Neratovic, v části Byškovice, osobní motorové vozidlo Škoda Felicia. Jeho třiadvacetiletý řidič nezvládl řízení a skončil v příkopu. Při šetření události, během které nevznikla takřka žádná hmotná škoda, došlo i na dechovou zkoušku. Na ukazateli přístroje Dräger se objevila hodnota 2,24 promile alkoholu v dechu. Opilému šoférovi bude v nejbližších dnech sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je možno uložit trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.
 
Záznam o sdělení podezření ze stejného deliktu si téhož dne převzal na kralupské policejní služebně pětašedesátiletý muž. Toho po šestnácté hodině zastavili policisté na komunikaci II. třídy, v katastru města. Řidič vozidla Dacia Solenza, ze kterého byl výrazně cítit alkohol, nejprve odmítl dechovou zkoušku a policistům nepředložil ani žádné osobní doklady. Z důvodu zjištění totožnosti byla osoba eskortována na policejní oddělení. Zde se šofér umoudřil, poskytl osobní data a nakonec byla provedena i samotná zkouška. V tomto případě skončila naměřenou pozitivní hodnotou 1,57 promile alkoholu v dechu.
 
Nejvíc problémů si však přivodil třiadvacetiletý muž z Mostecka. Hlídka dopravních policistů řidiče kontrolovala čtrnáctého června, kolem třinácté hodiny, na Mělníku, ulice Italská, za volantem vozidla Škoda Felicia. Šofér se policistům doznal k tomu, že nevlastní řidičský průkaz. To nakonec potvrdila i následná lustrace. Případ, který by za běžných okolností skončil v přestupkovém řízení, nabral poněkud jiný směr v okamžiku, kdy kontrolovaný nabídl policistům úplatek. Přesněji řečeno každému 200,-Kč za to, že na jeho přestupek zapomenou a nechají ho pokračovat v jízdě. Tak se ovšem nestalo, naopak muž skončil na policejním oddělení. Policejní vyšetřovatel zahájil téhož dne jeho trestní stíhání pro podezření z trestného činu podplacení, za který je v tomto případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od jednoho do šesti let, propadnutí majetku nebo trest peněžitý.
 
nprap. Václav Tichý
tiskový mluvčí
P ĆR Mělník
15. červen 2015

vytisknout  e-mailem