Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přes zákaz řízení odcizila vůz i s osobními věcmi

Praha venkov – VÝCHOD – Při policejní kontrole řidičky vyšlo najevo hned několik trestných činů. 

Pražští policisté kontrolovali v neděli 3. května po poledni v Praze osobní vozidlo, které řídila devětadvacetiletá žena. Při běžné kontrole vyšlo najevo, že se jedná o odcizený vůz. To nebylo jediné zjištění. Další skutečností bylo to, že žena má do léta letošního roku vyslovený platný zákaz řízení  všech vozidel. Z šetření také vyplynulo, že řidička dva dny před uvedenou kontrolou osobní vůz i se  zanechanými osobními věcmi majitele v hodnotě více jak padesát tisíc korun odcizila na Praze venkov – Východ, v Mratíne.

Tento skutek spáchala při jiné události vážně ohrožující život nebo zdraví lidí, tedy za doby trvání nouzového stavu, který byl na území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázáním výskytu koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 vyhlášen usnesením vlády České republiky ze dne 12. března 2020 č. 194.

Kriminalisté z Prahy venkov – Východ ženě sdělili obvinění ze zločinu krádež a z přečinů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a pokračujícího přečinu maření výkonu a úředního rozhodnutí a vykázání, za což ji nyní hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

por. Mgr. Eva Hašlová
12.5. 2020

vytisknout  e-mailem