Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Přes větračku vnikl do bytu

TEPLICE - Z bytu zmizely šperky, Krádež mobilu.. 

Přes větračku vnikl do bytu
 
Na to, že se krádeže v přízemních bytech množí především v letním období, upozorňují policisté často. Včera však došlo k takové krádeži i v předvánočním období. Neznámý člověk vytlačil pootevřené okno (poloha tzv. větračka ) v přízemním bytě v Trnovanské ulici. Následně do bytu vnikl a z obývacího pokoje odcizil zlaté šperky v hodnotě téměř 20 tisíc korun. Ve stejném domě v prvním patře, se pokusil zřejmě tentýž pachatel vypáčit bezpečnostní dveře do bytu. To se mu však nepovedlo. Po zloději-bytaři pátrají trnovanští policisté.
Na poště přišla o mobil
 
O mobilní telefon přišla žena na jedné z teplických pošt. Telefon měla uschovaný v kabelce, kterou měla na rameni. Chvíle nepozornosti využil zatím neznámý zloděj a mobil z kabelky vytáhl. Ačkoliv měl mobil hodnotu „pouze„ 1100,-Kč, zloději v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody za přečin krádeže na osobě.
 

Auto není trezor

 
Že se nevyplácí nechávat ve vozidle kabelku , se přesvědčila žena v Bílině. Ta nechala na sedačce spolujezdce ve svém zaparkovaném autě kabelku s mobilem, doklady a platební kartou. Neznámý zloděj si toho všiml a v době, kdy auto bylo osamocené, rozbil skleněnou výplň okna a kabelku odcizil. Ženě odcizením věcí vznikla škoda téměř 5 tisíc korun.
 
Teplice, 20. prosince 2011, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem