Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Přes tři promile za volantem

RYCHNOVSKO - Svátky na Obvodním oddělení Rokytnice v Orlických horách. 

Policisté Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách se ve službě v obou dnech pracovního volna nenudili. Kromě běžného výkonu služby a několika běžných záležitostí zadokumentovali i další události:

Zloděj zřejmě začne stavět
V úterý dopoledne přijel do objektu v Rokytnici v Orlických horách jeden z jeho uživatelů a zjistil, že do budovy, která nyní prochází rekonstrukcí, se někdo vloupal. Po oznámení na linku 158 a po příjezdu hlídky postupně upřesňoval množství odcizených věcí. Doposud neznámý pachatel z domu ukradl nejrůznější profi stavební nářadí - pily, frézy, vrtačky, pilky, úhlové brusky, pneumatické kladivo a jiné předměty, ke kterým si ještě navíc přibalil kávovar. Celková škoda, kterou majiteli způsobil, je předběžně odhadnuta na téměř 60.000 korun.
Noční roztržka
Večer krátce před 21:00 vyjížděla hlídka na oznámení na linku 158 do jednoho bytu místního sídliště k hádce dvou osob, kterou poté řešila jako přestupek proti občanskému soužití.
Kdo vlastně řídil ?
Hodinu po půlnoci ve středu 5.7. zastavila rokytnická hlídka v ulicích města řidiče vozu zn. Mazda. Čtyřiadvacetiletému místnímu mladíkovi při běžné silniční kontrole dechovou zkouškou naměřila 3,49 promile alkoholu v dechu. Další jízdu mu policisté na místě zakázali a po provedení nezbytných úkonů mu sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Hlučná zábava
Ve čtvrtek 6.7. o půl jedenácté večer vyjížděli sloužící policisté na oznámení na linku 158 k rokytnické škole. Tam, u jedné z místních ubytoven, postávali její dočasní obyvatelé a jejich hlučná zábava rušila usínající sídliště. K vyřešení události tentokráte stačila jen domluva mužů zákona.

por. Mgr. Alena Kacálková
7. července 2017

vytisknout  e-mailem