Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Přes tři promile měl řidič, který naboural a ujel

KLADENSKO – Za pomoci všímavých občanů byl podnapilý řidič dopaden. 

Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod na pozemních komunikacích.

Na linku 158 bylo v sobotu 1. února 2020 v odpoledních hodinách přijato oznámení o řidiči, který způsobil v obci Libušín dopravní nehodu a z místa odjel.

Na základě tohoto telefonického oznámení byla ihned vyslána policejní hlídka obvodního oddělení Kladno venkov na místo dopravní nehody.  Po příjezdu policistů k dopravní nehodě bylo následným policejním šetřením zjištěno, že řidič osobního vozidla tovární značky Chevrolet v Nepřímské ulici  v obci Libušín způsobil dopravní nehodu tím, že naboural do zde zaparkovaného osobního vozidla značky Peugeot a z místa odjel. V jízdě pokračoval na konec této ulice, kde zaparkoval a zůstal sedět ve vozidle.

Policejní hlídka řidiče vyzvala k prokázání totožnosti předložením všech dokladů včetně pro řízení motorových vozidel. Řidič byl velmi odmítavý a nechtěl s policisty komunikovat. Následně bylo zjištěno, že podezřelým je šestačtyřicetiletý muž z Kladenska. Policisté podezřelého vyzvali k dechové zkoušce, která byla a pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 3,08 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu řidič odmítl. Policisté podezřelému muži zadrželi řidičský průkaz.

Při dopravní nehodě vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na částku 40 000,-Kč. K žádnému zranění osob nedošlo.

Policisté obvodního oddělení Kladno venkov tento případ prošetřují a řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí maximální trest odnětí svobody ve výši 3 roky. Dopravní nehodu prošetřují policisté kladenského dopravního inspektorátu. 

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
3. února 2020

vytisknout  e-mailem